SUTE de arestări în mai multe orașe din Rusia! Protestele de susținere pentru Aleksei Navalnîi continuă

2 săptămâni in urmă 22

Aleksei Navalnii/sursa foto: Profi Media Aleksei Navalnii/sursa foto: Profi Media

Sute de persoane au fost reţinute, miercuri, în mai multe oraşe din Rusia, în cursul protestelor faţă de situaţia lui Aleksei Navalnîi, iar experţi desemnaţi de ONU avertizează că starea disidentului aflat în greva foamei este "gravă". Aceștia cer transferul lui în străinătate. Tot astăzi liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, îți susține discursul anual în fața Parlamentului rus.

MIERCURI, 21 APRILIE 2021, 19:25

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Andrei Zbîrnea

În numeroase oraşe din Rusia au avut loc miercuri mitinguri de solidaritate cu Aleksei Navalnîi, scrie Mediafax. Conform organizaţiei civice OVD-Info, peste 300 de protestatari au fost reţinuţi, în principal în oraşele Kemerevo, Barnaul, Ufa, Novokuzneţk, Moscova şi Sankt-Petersburg.

purtătoare de cuvânt a lui Navalnîi, Kira Iarmis, a fost arestată în față imobilului în care locuiește, a anunțat pe Twitter o avocată, Veronika Poliakova, într-un mesaj postat pe contul lui Iarmis.

Situația actuală a lui Aleksei Navalnîi

Autorităţile ruse au decis, luni, transferarea într-un spital-penitenciar a disidentului Aleksei Navalnîi, aflat în greva foamei în închisoare de trei săptămâni. Opozantul protestează în acest fel din 31 martie, iar avocaţii săi susţin că riscă să ajungă la grave probleme cardiace şi renale, care ar putea provoca decesul.

#Russia: #Navalny rally in Yekaterinburg, where reports say 5,000 people have turned out to today’s protest. They’re chanting “We’re the power here!” pic.twitter.com/FmQOzkta4R

— Asian OSINT (@AsianOSINT) April 21, 2021

Administraţia Joseph Biden a avertizat Rusia că vor exista "consecinţe" dacă Aleksei Navalnîi va muri în închisoare. Aleksei Navalnîi a decis intrarea în greva foamei în semn de protest faţă de lipsa de acces la servicii medicale şi supunerea la "acte de tortură" prin privarea de somn.

Guvernul de la Moscova consideră aceste manifestații de protest drept ilegale. Manifestații anterioare au fost reprimate dur de forțele de ordine.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă