Suspiciuni de fraudă la cel mai mare centru de vaccinare din Viena. Poliția a deschis o anchetă

3 săptămâni in urmă 36

Duminica, 02 Ianuarie 2022, ora 15:02

43 citiri

Suspiciuni de fraudă la cel mai mare centru de vaccinare din Viena. Poliția a deschis o anchetă

Scandal la cel mai mare centru de vaccinare din Viena. Câteva zeci de persoane sau poate chiar 100 au primit dovadă administrării serului anti-COVID, fără să se fi vaccinat. Poliția a început o anchetă, arată Știrile TVR.

Potrivit sursei citate, operatorul centrului de vaccinare bănuiește că între 30 și 100 de certificate ar fi fost eliberate în mod fraudulos. Dar este imposibil de descoperit în sistem cine sunt pacienții care, deși nu sunt vaccinați, au certificat.

„La începutul lui decembrie am descoperit fraudă. Ne-au atras atenţia câţiva angajaţi, şi fraudă s-a confirmat prin verificarea datelor introduse", spune un operator al centrului de vaccinare, Stefanie Kuruweil.

Doi angajați au fost dați afară, dar numărul suspecților ar putea fi mult mai mare. Creierul fraudei cu certificate ar fi o tânăra austriacă.

"Pe 11 decembrie, o austriacă de 26 de ani ar fi primit câteva nume prin telefon, pe care le-a introdus apoi în registrul de vaccinare. Cel mai probabil, aceste persoane nu sunt vaccinate", spune purătoarea de cuvânt a Poliţiei din Viena, potrivit Știrile TVR.

Vinovații ar putea fi condamnați la un an de închisoare. Presa austriacă scrie că anchetatorii au găsit teancuri de carduri de vaccinare în alb și etichete de vaccin lăsate neglijent peste tot. Imediat după acest incident, s-au introdus noi reguli: pază la punctele de validare a certificatelor, precum și validarea de către mai multe persoane.

Citeste si:

Tot ce trebuie să știi despre tradiționalul Concert de Anul Nou de la Viena. Cel mai mediatizat spectacol al tuturor timpurilor, transmis de TVR 1

Tradiționalul Concert de Anul Nou de la Viena, care este cel mai mediatizat concert al tuturor timpurilor, este şi anul acesta la Televiziunea Română. Transmisiunea în direct poate fi...

Anchetă penală în cazul angajaților suspectați că ar fi luat din banii de parcări de la Straja

Poliţiştii din municipiul Lupeni s-au autosesizat şi au început o anchetă în cazul angajaţilor surprinşi de camerele video ale Primăriei Lupeni că ar fi luat din banii încasaţi de la...

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă