Suspiciune înaltă de Omicron la un bărbat din Vaslui care a trecut prin boală și evaccinat cu schema completă

4 săptămâni in urmă 21

Două cazuri de suspiciune înaltă de infectare cu tulpina Omicron au fost depistate la Iași. Într-unul din cazuri este vorba despre un bărbat de 49 de ani, din județul Vaslui, vaccinat cu schemă completă în 2021 și trecut prin boală în octombrie 2020. Acesta are o formă ușoară a bolii, cu febră și durere de cap.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, dr. Florin Roșu, a anunțat miercuri, 22 decembrie, că probe prelevate de la două persoane infectate cu SARS-CoV-2, la care există suspiciunea de prezență a tulpinii Omicron, au fost trimise pentru secvențiere la Institutul „Matei Balș”.

Astăzi, am ridicat suspiciunea înaltă, în cazul a doi pacienți, de infectare cu varianta Omicron. Am trimis spre București probele recoltate așteptând secvențierea și, probabil, confirmarea. Un pacient este internat în cadrul Spitalului Parhon, iar proba celuilalt a venit prin intermediul DSP.

Dr. Florin Roșu:

Pacoentul care este internat se află la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iași. Este vorba despre un bărbat de 49 de ani, din județul Vaslui, care s-a prezentat la spital cu o afecțiune urologică. Acesta nu a călătorit nicăieri în ultimele două săptămâni și nici nu știe să se fi întâlnit recent cu persoane care au fost în străinătate.

„Este o suspiciune la care am cerut confirmarea prin teste specifice, fiind vorba despre un bărbat care a fost depistat pozitiv în octombrie 2020 și vaccinat cu schemă completă în 2021. A venit la spital cu un test rapid pozitiv și cu simptomatologie specifică: disfagie, cefalee și febră”, a precizat conf. dr. Ionuț Nistor, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iași.

Bărbatul pare a avea o formă ușoară a infectării, dar a rămas în spital pentru supraveghere și tratament specific.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă