Suspendări pe bandă rulantă la vaccinarea cu AstraZeneca! După Germania, Franța și Italia anunță oprirea administrării vaccinului

4 săptămâni in urmă 1

 Profi MediaVaccin AstraZeneca împotriva COVID-19 Foto: Profi Media

Italia și Franța au anunțat luni că vaccinul de la AstraZeneca împotriva COVID-19 nu se va mai folosi. Cele două țări europene au oprit vaccinarea cu produsul dezvoltat de compania anglo-suedeză după suspiciunile privind formarea cheagurilor de sânge, dar și a deceselor survenit administrării vaccinului. 

LUNI, 15 MARTIE 2021, 17:49

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana Stanescu

Reamintim că săptămâna trecută, joi, Italia a anunțat că a suspendat vaccinarea cu AstraZeneca doar a două loturi considerate „cu probleme”. 

Italia și Franța au anunțat luni că suspendă vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca, la scurt timp de la anunțul oficial al Germaniei. 

Guvernul federal a anunțat că respectă recomandarea Institutului „Paul Ehrlich”, astfel că suspendă vaccinările cu produsul de la AstraZeneca. Ministerul Sănătății a precizat că sistarea vaccinării împotriva COVID-19 cu AstraZeneca este o măsură de precauție.

Decizie de ultimă oră în Germania! Vaccinarea cu AstraZeneca împotriva COVID-19 a fost OPRITĂ

Măsura vine după ce și alte țări europene au suspendat vaccinarea cu acest ser din cauza unor suspiciuni legate de apariția unor tromboze la persoanele imunizate cu el. AstraZeneca a transmis, însă, că nu există dovezi științifice care să ateste o legătură între vaccinarea cu serul produs de companie și un risc crescut de tromboze. Compania anglo-suedeză spune, totuși, că vor fi reanalizate toate datele de siguranță disponibile.

Știre în curs de actualizare

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă