Suspendarea restaurantelor care sunt amendate în mod repetat: premierul Cîțu anunță că guvernul va da ordonanță de urgență dacă prevederea nu trece de Parlament

1 lună in urmă 3

Premierul Florin Cîțu a anunțat luni că susține propunerea ministrului de Interne, Lucian Bode, ca localurile ce sunt amendate în mod repetat pentru încălcarea regulilor în pandemie să aibă activitatea suspendată.

Cîțu a spus că, dacă amendamentul propus de ministrul Bode nu va trece de Parlament, guvernul va adopta o ordonanță de urgență în acest sens. ”Avem pregătită OUG prin care vom suspenda activitatea agenților economici care nu respectă legislația”, a spus Cîțu într-o declarație de presă.

În plus, premierul a anunțat că luni are ședințe separate cu primarii din București și cu toți prefecții, iar marți cu primarii și președinții de consilii județene din toată țara, pentru a găsi soluții punctuale la creșterea cazurilor de infectare cu Covid.

Bode a spus că va cere conducerii PNL să propună în coaliție introducerea pe agenda Parlamentului a unui proiect în acest sens.

”O să solicit conducerii PNL să discute în coaliție foarte serios ca în această săptămână pe agenda Parlamentului să fie aprobat prioiectul de lege care modifică OUG privind regimul sancțiunilor. Sancțiunile nu sunt suficiente din păcate. (…) Legea 55 să fie modificată astfel încât după una, două, trei sancțiuni, instituțiile statului să poată suspenda activitatea agentului economic care nu respectă regulile de protecție danitară. Dacă se repetă, se trece la nivelul următor și aplicăm sigiliul pe locație”, a declarat ministrul Afacerilor Interne.

El a spus că poliția a făcut peste 5.000 de controale în localuri în acest week-end și a aplicat zeci de amenzi, unele la unități care sunt amendate în mod repetate.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă