SURSE Tiberiu Silvian Dumitrache este noul șef al DGPI, serviciul secret al Ministerului de Interne. Ginerele sindicalistului Liviu Luca a câștigat concursul la care a fost unicul candidat

2 luni in urmă 73

Colonelul Tiberiu – Silviu Dumitrache a câștigat concursul pentru șefia Direcției Generale de Protecție Internă (DGPI) au precizat sursele G4Media.ro.
El a fost unicul candidat. Fost director al Direcţiei Contrainformaţii, Dumitrache a fost împuternicit șef la DGPI, prin ordinul ministrului Marcel Vela, încă din ianuarie 2020.

Silviu Dumitrache este ginerele lui Liviu Luca, fost lider sindical și unul dintre apropiații lui Sorin Ovidiu Vîntu, ambii aflați acum în penitenciar unde execută mai multe pedepse.

Tatăl său este colonelul SRI în rezervă Gheorghe Dumitrache, implicat în unul dintre cele mai cunoscute dosare penale în care au fost protagoniști ofițeri ai Serviciului Român de Informații. Gheorghe Dumitrache a fost condamnat în 2012, împreună cu generalul (r.) SRI Ovidiu Soare, la trei ani de închisoare cu suspendare.

Citește și

Libertatea: Șeful serviciului secret al Ministerului de Interne are în declarația de avere un conac uriaș cu heliport pentru care e judecat fostul sindicalist Liviu Luca / Generalul Dumitrache este ginerele lui Luca și fiul unui fost ofițer SRI condamnat pentru corupție

Donează prin PayPal paypal icon

Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donație singulară

Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă