Surse: România va CONTINUA vaccinarea cu AstraZeneca

6 zile in urmă 20

 ProfimediaSursă foto: Profimedia

România va continua imunizarea populației cu serul de la AstraZeneca, susțin surse Realitatea PLUS. Potrivit surselor citate, o decizie în acest sens va fi anunțată în mai puțin de o oră, la finalul unei ședințe pe această temă, la care participă mai mulți factori de decizie din sănătate. 

JOI, 08 APRILIE 2021, 15:17

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: REALITATEA.NET

Vă reamintim că oficialii din sănătate, și aici vorbim despre reprezentanţii Ministerului Sănătăţii (MS), ai Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), ai Comitetului Național de Vaccinare anti-Covid (CNCAV) şi ai Agenţiei Naţionale a Medicamentului (ANMDM), discută chiar în aceste momente despre situaţia utilizării vaccinului anti-COVID AstraZeneca, în țara noastră.

Horia Bumbea, medic primar hematolog: "Persoanele cu tratament anticoagulant NU trebuie să întrerupă tratamentul când fac vaccinul"

Discuţiile durează de mai bine de câteva ore și vin în urma întâlnirii online de miercuri a miniştrilor Sănătăţii din Uniunea Europeană privind situaţia utilizării vaccinului AstraZeneca. La finalul acelor discuții, Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat că a găsit o potenţială legătură între vaccinul dezvoltat de compania anglo-suedeză AstraZeneca împotriva noului coronavirus şi probleme rare de coagulare a sângelui la adulţii care au fost inoculaţi cu acest ser, precizând că a luat în considerare toate dovezile disponibile până în prezent.

Printre simptomele care ar trebui să îi facă pe oameni să apeleze la medic dacă apar în primele săptămâni după imunizarea cu serul de la Astra Zeneca se numără și: dificultățile de respirație, durerile în piept, umflarea picioarelor, simptome neurologice supărătoare, cum sunt durerile de cap severe și persistente sau vedere încețoșată, dar și minuscule pete de sînge sub piele, în afară de cea de la locul injectării. 

Gindrovel Dumitra: "Riscul de a dezvolta tromboze e de câteva mii de ori mai mare după boala decât după vaccinul anti-Covid"

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă