SURSE: Rectorul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, Ramona Lile, a fost retrogradată academic, adică nu mai este profesor universitar, după acuzațiile de plagiat masiv. Ministerul Educației a sesizat instanța

4 săptămâni in urmă 40

Rectorul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, Ramona Lile, a fost retrogradată academic, adică a pierdut gradul „profesor universitar”, după solicitarea Consiliul Național de Etică făcută Ministerului Educației, prin care aceasta era acuzată de „plagiat masiv de blocuri de texte” în mai multe articole științifice pe care le semnează în calitate de coautor. Potrivit surselor Edupedu.ro, a fost emis un ordin de ministru care pune în aplicare această solicitare.

Prin retragerea gradului academic de „profesor universitar”, Ramona Lile este acum „conferențiar universitar”.

Potrivit surselor Edupedu.ro, Ministerul Educației a sesizat instanța pentru anularea parțială, în contencios administrativ, a ordinului de ministru care acordă calitatea academică de profesor universitar rectorului de la Arad. În ordin aceasta apare alături de mai multe persoane, din această cauză este vorba despre o anulare parțială.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă