Surse: Preotul Visarion Alexa a fost reținut 24 de ore de polițiști pentru că ar fi agresat sexual o femeie la spovedanie

1 săptămână in urmă 39

Un preot a fost reținut de poliție, vineri, după ce a fost acuzat de o femeie că a abuzat-o sexual în timpul spovedaniei. Conform unor surse judiciare, ar fi vorba de preotul Visarion Alexa, originar din Bacău și actualmente parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din București.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a reacționat la informații spunând că nu cunoaște amănunte dar că „Arhiepiscopia Bucureștilor va începe, la rândul ei, o anchetă independentă”.

„În legătură cu Știrea referitoare la reținerea de către poliție a preotului Visarion Alexa din București in urma unor grave acuzații menționate deja in presă, vă pot spune mai întâi că vestea este una absolut șocantă.

Personal nu cunosc niciun amănunt legat de acest caz aflat acum în sfera de cercetare a autorităților care îl anchetează.

Vă pot spune doar că Arhiepiscopia Bucureștilor va începe la rândul ei o anchetă independentă.

Dacă acuzațiile aduse preotului menționat vor fi confirmate de autoritățile judiciare,  cazul său va fi judecat și de autoritățile bisericești în cadrul «Consistoriului bisericesc»”, a spus Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Femeia de 37 de ani care a depus plângerea la poliție a susținut că agresiunea a avut loc în timpul spovedaniei. 

Editor : Adrian Dumitru

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă