SURSE Polițiștii și procurorii verifică ventilatoarele din tirul ATI de la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală, unde au murit trei pacienți bolnavi de COVID. Ce caută anchetatorii

3 săptămâni in urmă 23

Polițiștii și procurorii care se ocupă de ancheta referitoare la tragedia de la Spitalul „Victor Babeș” din București efectuează, vineri, percheziții informatice la ventilatoarele instalate la tirul unde a avut loc incidentul, au precizat surse judiciare pentru G4Media.ro.

Anchetatorii vor să analizeze cum s-au oprit ventilatoare și istoricul alertelor și încearcă să accelereze procedura pentru a desigila tirul, iar Departamentul pentru Situații de Urgență să stabilească dacă îl dă din nou în funcțiune, conform surselor.

Trei persoane care erau internate într-o unitate mobilă amplasată în curtea Spitalului Victor Babeș au murit, luni, în urma unei defecțiuni la sistemul de alimentare cu oxigen a pacienților cu covid.

Din primele verificări ventilatoarele au fost supraîncărcare cu presiune, dar deocamdată nu se știe dacă din cauza unei erori tehnice sau una umană.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă