SURSE Percheziții la Universitatea București legate de contractele de deratizare. UPDATE Poliția: Firma „nu ar presta sau prestează parțial serviciile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare contractate”

1 lună in urmă 53

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2021/02/dreamstime_s_51727581.jpg
O serie de percheziții au avut loc în această dimineață la Universitatea din București, potrivit surselor Edupedu.ro. Perchezițiile ar viza suspiciuni privind contractele de deratizare încheiate de universitate cu un furnizor de servicii de acest fel. Potrivit unei informări a Poliției, cercetările se fac sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti în legătură cu o societate comercială, câștigătoare a unei licitații publice, organizată de o către o instituție publică. Aceasta „nu ar presta sau prestează parțial serviciile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare contractate, în spațiile aflate in patrimoniul instituției”, se arată în informarea poliției.

UPDATE 12:05: „Astăzi, 08.09.2021, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus in aplicare 36 de mandate de percheziție domiciliară,  pe raza Municipiului București și a județelor Ilfov, Prahova, Constanța, Brăila și Mehedinți,  într-un dosar penal aflat în instrumentare.

În fapt, în cursul anului 2021, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o societate comercială, câștigătoare a unei licitații publice, organizată de o către o instituție publică, nu ar presta sau prestează parțial serviciile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare contractate, în spațiile aflate in patrimoniul instituției.

Cu sprijinul instituțiilor abilitate în domeniul sănătății publice se ridică și vor fi analizate probe de sanitație.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Știrea inițială:

Edupedu.ro a solicitat un punct de vedere Universității din București legat de acest caz și îl vom publica imediat ce îl primim.

Amintim că anul acesta au fost numeroase probleme cu șobolanii în București pentru că administrația locală nu a deratizat la timp la nivel de oraș.

Anul universitar începe peste 3 săptămâni, iar facultățile sunt în pregătire pentru a primi studenții față în față anul acesta.

Foto: Pawel Szczepanski | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Articolul SURSE Percheziții la Universitatea București legate de contractele de deratizare. UPDATE Poliția: Firma „nu ar presta sau prestează parțial serviciile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare contractate” apare prima dată în Edupedu.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă