Surse: Orban le-a spus liberalilor că răspunderea politică pentru Voiculescu aparține USR PLUS. „Avem nevoie de coeziune în Coaliție”

4 săptămâni in urmă 18

Președintele PNL Ludovic Orban le-a transmis colegilor, în ședința Biroului Executiv, că răspunderea politică pentru ministrul Sănătății aparține USR PLUS. Acesta a încercat să tempereze nemulțumirile unor liberali la adresa ministrului. „Avem nevoie de coeziune în Coaliție”, le-ar mai fi spus Orban, potrivit unor surse participante la discuții.

În ședința conducerii PNL, vicepreședintele Ben Oni Ardelean a reluat subiectul demiterii lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății.

„Cer demisia ministrului Sănătății, nu putem accepta ce s-a întâmplat. PNL trebuie să se delimiteze radical de Voiculescu. Cei de la USR PLUS fac jocuri de imagine. Premierul ar trebui să facă mai repede evaluarea miniștrilor.”, ar fi spus Ben Oni Ardelean, într-o ședință la care premierul Florin Cîțu nu a participat.

În replică, președintele partidului l-a întrerupt pe acesta și i-a transmis că este nevoie de coeziune în Coaliție, fiind nevoie de înțelegere între parteneri pe mai multe subiecte importante.

„Am 100 de motive sa critic, 100, dar coaliția trebuie să funcționeze, răspunderea politică pentru Voiculescu aparține USR PLUS. Avem nevoie de coeziune în Coalitie, pentru că avem nevoie să treacă TVR, Radio, CNA, să treacă negocierea pe PNRR. Nu ne putem face de râs. Vă rog frumos să fim mai cumpătați în declarații. Remanierea e decizia premierului, el o face.”, le-a spus Orban colegilor, potrivit surselor citate.

În afară de Ben Oni Ardelean, împotriva lui Voiculescu s-a pronunțat și Marian Petrache. „Nu putem să stăm așa că ne ducem la vale. Trebuie tranșată problema, altfel, boală lungă, moarte sigură”, ar fi spus acesta.

Orban a ținut să precizeze că remanierea va fi decisă doar de premierul Cîțu și că o astfel de decize „trebuie discutată și președintele Klaus Iohannis”.

În ședința BEx, primvicepreședintele Rareș Bogdan s-a referit, din nou, la scandalul de la Spitalul Foișor.

„Evenimentul de la Spitalul Foișor a arătat public foarte rău. N-am vazut un secretar de stat ca Moldovan, să vorbească mai mult ca ministrul și premierul, și Arafat a părut așa, ușor superior, pare rupt de realitate.”, le-a spus Bogdan, colegilor.

Rareș Bogdan a comentat și înaintea ședinței BEx situația de la Spitalul Foișor și o eventuală remaniere în Guvern.

„Vom afla astăzi cine, de la managerul Stoica, de la ministrul Voiculescu, de la doamna Moldovan - care poate vorbește mai puțin și se ocupă mai mult de minister și nu de spațiul public, nu e treaba dânsei să dea declarații, e treaba liderilor politici și purtătorilor de cuvânt -, de la domnul Arafat - care are experiență de 17 ani în administrarea medicinei de urgență și a IGSU, deci putea să prevadă situația de la Foișor -, de la Nicușor Dan - trebuie să știm ce-a corespondat cu managerul Stoica începând cu 2 aprilie -, de la domnul Stoica - este un excepțional medic, dar trebuie să înțeleagă că nu este managerul unui spital privat și trebuie să se supună rigorilor”, a spus Rareș Bogdan, în fața jurnaliștilor.

Citește și Dan Barna: Nu se va ajunge la o solicitare de demisie. Soluția e dialogul

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă