Surse: Nemulțumiri în PNL în legătură cu miniștrii USR PLUS. Apropiații lui Orban l-au criticat și pe Cîțu

1 lună in urmă 1

În ședința Biroului Executiv Național al PNL, mai mulți lideri ai partidului și-au exprimat nemulțumiri în legătură cu miniștrii USR PLUS. După ce în interiorul partidului au existat în ultimele zile reproșuri în legătură cu scandalul pornit de la ministerul Sănătății, a venit rândul ministrului Năsui să fie criticat de liberali, susțin surse din partid.

Cel mai vocal liberal din ședință a fost senatorul Virgil Guran, apropiat al lui Ludovic Oraban, care a reproșat proasta comunicare din Guvern și l-a criticat pe premierul Cîțu. Principala numulțumire în rândurile liberalilor apropiați de președintele PNL la adresa premierului este că acesta nu a finalizat numirile de secretari de stat propuși de partid.

„În interiorul partidului sunt foarte multe puncte de vedere expriamte. Eu am convingerea că toți reprezentanții PNL vor fi desemnați în funcțiile de demnitate publică. Premierul face numiri în fiecare zi. Probabil face și evaluări personale. Am încredere că premierul va finaliza procedura de numire”, a declarat Ludovic Orban, la finalul ședinței.

Guran ar fi transmis în ședința liberalilor că premierul „nu este apropiat de partid”, susțin surse participante la discuții. Premierul nu a fost prezent la această ședință, motiv pentru care președintele PNL a interveni și a cerut că astfel de discuții să aibă loc atunci când este prezent și Florin Cîțu la ședință.

Amenințări că PNL ar putea vota moțiunea împotriva ministrului Năsui

În aceeași ședință, liberalii au discutat și despre moțiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Economiei Claudiu Năsui. Aceștia și-au exprimat nemulțumirea în legătură cu activitatea ministrului și cu întârzierea unor măsuri ale ministerului pentru mediul de afaceri. 

Unii senatori au amenințat chiar că ar putea vota moțiunea depusă de PSD. Pentru a se asigura că există o decizie politică pentru respingerea moțiunii simple, președintele Ludovic Orban a cerut un vot în BEX. 

„Am mandatat senatorii să voteze împotriva moțiunii inițiate de PSD. A fost un vot împotriva acestei decizii. E democrație în partid. Am stabilit clar poziția politică, pe de altă parte noi susținem implementarea eficentă și rapidă a tuturor programelor pentru mediul de afaceri. Trebuie crescută viteza de evaluare și aprobare”, a declarat Ludovic Orban la finalul ședinței.

Editor : Robert Kiss

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă