SURSE Mutarea luată în calcul de liberali dacă Ludovic Orban va trimite la Guvern înștiințarea privind calendarul moțiunii de cenzură: contestație la Curtea Constituțională

1 lună in urmă 24

PNL ia în calcul să atace la Curtea Constituțională înștiințarea privind calendarea moțiunii de cenzură, în cazul în care președintele Camerei Deputaților o va trimite azi la Guvern în cazul în care conducerea Parlamentului nu va lua din nou o decizie din lipsă de cvorum.

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban (PNL), a anunțat, luni seară, la Realitatea Plus, că dacă marți nu va exista cvorum în Birourile Permanente Reunite pentru stabilirea calendarului moțiunii de cenzură, atunci va comunica personal Guvernului moțiunea de cenzură și va fi demarată astfel procedura moțiunii.

PNL susține că doar conducerea Parlamentului poate stabili calendarul moțiunii iar președintele Camerei Deputaților nu are atribuții în acest sens, motiv pentru care ar urma să sesizeze CCR pe conflict între instituțiile statului (Guvern- Parlament)

Și președintele Senatului, Anca Dragu (USR PLUS), a declarat marți dimineața, înaintea ședinței Birourilor Permanente Reunite că, pe baza regulamentului parlamentar, azi va fi trimisă către Guvern înștiințarea privind înregistrarea moțiunii de cenzură.

De la ora 11.00, este programată cea de-a patra şedinţă a Birourilor Permanente Reunite (BPR), în încercarea de a stabili un calendar pentru dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură. În primele trei şedinţe, fie nu s-a întrunit cvorumul, fie au existat discuţii legate de procedură şi de legalitate a moţiunii.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă