SURSE Ludovic Orban nu va participa la ședința plenului de joi / Cum va încerca USR PLUS să introducă moțiunea de cenzură pe ordinea de zi dacă biorurile permanente vor refuza să o facă

1 lună in urmă 32

Președintele PNL, Ludovic Orban, nu va participa, joi, la ședința plenului reunit al celor două camere ale Parlamentului, au declarat miercuri surse din partid pentru G4Media.ro. Potrivit acestora, Orban va fi plecat în teritoriu iar ședința Parlamentului va fi condusă de președintele Senatului, Anca Dragu.

Tot joi ar urma să aibă loc o nouă ședință a birourilor reunite ale celor două camere (BPR), a cincea, pentru a se discuta calendarul moțiunii de cenzură. Aici sunt două variante posibile: fie nu va fi întrunit din nou cvorumul de ședință, prin absența parlamentarilor PNL și PSD, fie aceștia vor vota împotriva includerii moțiunii de cenzură pe ordinea de zi.

În ambele situații, USR PLUS ia în calcul încercarea de a suplimentarea ordinea de zi la propunerea liderului de grup cu citirea moțiunii de cenzură. Moțiunea de cenzură a fost depusă vineri seara de USR PLUS și AUR. Potrivit regulamentului parlamentar, moțiunea trebuie citită în termen de cinci zile de la depunerea ei. Acest termen se împlinește joi.

Pe de altă parte, premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri că va ataca la Curtea Constituțională decizia convocării Parlamentului și că PNL va sancționa orice parlamentar care va face demersuri împotriva propriului guvern. Prim vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a precizat, într-o intervenție la Antena 3, că Biroul Politic Național a stabilit că nici un parlamentar PNL nu va face demersuri pentru dărâmarea guvernului Cîțu, în caz contrar se vor aplica gradual sancțiunile prevăzute în statut.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă