SURSE: Liderii PNL au cerut organizației București să îi retragă sprijinul politic primarului general Nicușor Dan. Ce efecte politice ar avea o asemenea mișcare

4 zile in urmă 16

Liderii de vârf ai PNL i-au cerut șefului organizației București, Ciprian Ciucu, să îi retragă sprijinul politic primarului general, Nicușor Dan, au declarat pentru G4Media surse politice. Până la acest moment, organizația PNL București nu a dat nici un răspuns cererii, potrivit informațiilor G4Media.

Până la ora publicării articolului, Nicușor Dan și Ciprian Ciucu nu au răspuns reporterului G4Media.

O astfel de mișcare politică ar avea două efecte.

Primul – blocarea completă a proiectelor lui Nicușor Dan, care acum se sprijină pe o majoritate formată din PNL și USR în Consiliul general. Reamintim că primarul general al Capitalei nu poate trece nici un proiect major fără votul Consiliului General.

Al doilea efect politic ar fi scăderea dramatică a șanselor lui Nicușor Dan pentru un al doilea mandat de primar general. El a câștigat alegerile locale din 2020 cu sprijinul PNL și USR, într-o alianță forjată de Ludovic Orban. De altfel, Nicușor Dan a rămas apropiat de Orban, iar o parte din apropiații fostului lider PNL au fost numiți în funcții de conducere la primărie de către Nicușor Dan.

Dacă ar pierde sprijinul PNL, Nicușor Dan ar rămâne probabil și fără sprijinul USR, partid de care s-a despărțit cu scandal în 2017.

Potrivit informațiilor G4Media, liderii PNL cer retragerea sprijinului politic pentru Nicușor Dan atât din cauza percepției negative a activității primarului general, cât și pentru a încerca o nouă majoritate cu PSD în actualul Consili General, dar și în perspectiva alegerilor locale din 2024.

Notă: Informații pe acest subiect au fost publicate în premieră de ziarul Libertatea

Citește și...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă