SURSE Liderii liberali se întâlnesc marți cu președintele Klaus Iohannis pentru a discuta rezultatul alegerilor / Cine va face parte din delegația PNL

2 luni in urmă 50

Liderii liberali se vor întâlni, marți, la Cotroceni, cu președintele Klaus Iohannis pentru a discuta despre rezultatul alegerilor parlamentare și  despre strategia formării guvernului, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid. Potrivit acestora, din echipa care va merge la Cotroceni vor face parte Florin Câtu, Florin Roman, Gheorghe Flutur, Ilie Bolojan, Rareș Bogdan, Iulian Dumitrescu, Alina Gorghiu, Raluca Turcan, Cristian Bușoi, Marcel Vela și Lucian Bode.

Liderul PNL Ludovic Orban s-a întâlnit, luni, la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis pentru circa zece minute. Președintele Klaus Iohannis nu a apărut public și nici nu a transmis vreun mesaj după încheierea alegerilor.

Conform Constituției, președintele este cel care desemnează candidatul pentru funcția de premier după consultări cu partidele politice reprezentate în noul Parlament. Ludovic Orban este propunerea PNL pentru funcția de premier. Liberalii și-au anunțat disponibilitatea de a forma guvern împreună cu USR PLUS, PMP dacă va intra în Parlament și cu UDMR.

PNL, USR PLUS și UDMR contează pe 244 de mandate de senatori și deputați în viitorul Parlament, după redistribuirea procentelor obținute de partidele care nu au intrat în Parlament, deci cu zece peste minimul de 233 necesar formării unei majorități, au declarat pentru G4Media.ro surse liberale.

Potrivit acestora, viitoarea coalție parlamentară contează și pe voturilor minorităților naționale. Aceste calcule sunt făcute în scenariul în care PMP nu intră în Parlament, iar rezultatele după numărarea a 99% din voturi arată că partidul condus de Eugen Tomac ratează la limită intrarea în Parlament, cu 4, 9%.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă