SURSE Liberalii, în ședință decisivă pentru stabilirea premierului: Se supune la vot guvernarea rotativă și decizia ca PNL să dea primul premier/ Gheorghe Falcă, vicepreședinte PNL: ”Florin Cîțu nu cred că ar primi sprijinul PNL și am avea probleme la aplicarea Constituției”

2 săptămâni in urmă 28

Liberalii s-au întâlnit luni seară în ședință decisivă a BEx pentru a supune la vot doar conducerea rotativă a guvernului și decizia ca PNL să dea primul premier, susțin sursele politice consultate de G4Media.

În cadrul ședinței, premierul interimar Florin Cîțu le promite colegilor săi că programul de guvernare va avea amprenta PNL și le explică faptul că s-a luptat ca să nu fie introduse taxe și impozite în programul de guvernare, conform acelorași surse.

Vicepreședintele PNL, Gheorghe Falcă, a declarat marți seară, la Antena 3, înainte de întâlnirea cu liderii PNL în cadrul Biroului Executiv că echipa de negociere este mandatată să formeze un guvern în jurul unui premier liberal.

Falcă a mai declarat că nu crede că Florin Cîțu ar fi votat de social-democrați și ar fi probleme și la aplicarea Constituției.

  • ”Echipa de negociere să ne prezinte situația. I-am mandatat să ne prezinte un guvern în jurul unui premier PNL, sper că au atins obiectivul. Când am vorbit despre negocierea cu PSD, nu cu USR, ideea era ca premierul să fie PNL. Nu-mi dau seama ce va decide partidul. Dacă facem o discuție prin rotație înseamnă că o să-l punem pe președintele României să dea un premier PSD și parlamentarii PNL să voteze un premier PSD și e cam repede după experiența guvernărilor Dăncilă și celelalte guvernări PSD din urmă cu câțiva ani. Cel mai bine era ca partidele să-și facă majoritatea, să se gândească la guvernare, miniștri și președintele să numească un premier pentru 3 ani. Florin Cîțu nu cred că ar primi sprijinul din partea PSD și am avea probleme la aplicarea Constituției”,a declarat Gheorghe Falcă, marți seară, la Antena 3.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă