Surse: Klaus Iohannis le-a trimis liberalilor un mesaj despre formarea noului guvern

2 luni in urmă 1


Cu cinci zile înaintea Sărbătorilor de Crăciun, Klaus Iohannis le-a cerut liderilor PNL să grăbească finalizarea negocierilor, începute acum aproape 10 zile. Președintele a transmis un mesaj clar, anume ca noul guvern să fie definitivat "cât mai repede cu putință", au declarat surse liberale pentru Libertatea.


Coaliția de dreapta formată din PNL, USR-PLUS și UDMR a încheiat sâmbătă o nouă zi de negocieri în care fost discutată structura guvernului și autorităților din subordine, dar nu s-a stabilit nimic precis.


"Din estimările noastre, terminăm programul de guvernare cel târziu luni", a spus Florin Cîțu, propus de liberali pentru funcția de premier.


Totodată, liderul USR Dan Barna a transmis că "obiectivul este să avem guvern până la Crăciun sau între Crăciun și Revelion".


În acest moment, singurul lucru cert este că după negocierile de vineri, 18 decembrie, de la Vila Lac 1, liderii PNL, USR-PLUS și UDMR au convenit ca Florin Cîţu să fie propunerea pentru funcţia de prim-ministru, șefia Senatului să revină USR-PLUS, iar preşedintele Camerei Deputaţilor să fie desemnat de PNL, adică Ludovic Orban.Citeşte Articolul Întreg pe Sursă