Surse: Klaus Iohannis „i-a dojenit” pe liberalii care „s-au făcut de râs” la alegeri

2 luni in urmă 22

Președintele Klaus Iohannis și liderii PNL s-au întâlnit, marți, la Vila Lac, pentru a discuta despre rezultatul alegerilor și despre formarea viitoarei coaliții de guvernare. 

Klaus Iohannis le-a transmis liderilor PNL că se gândește la „două, trei nume de premier” și că până pe 23 decembrie va fi învestit un guvern PNL-USR PLUS-UDMR. Guvernul va avea o pondere a miniștrilor proporțională cu rezultatul obținut de cele trei formațiuni politice la alegerile parlamentare.

Președintele le-ar fi spus liberalilor că este foarte dezamăgit de rezultatele obținute și „i-a dojenit” pe cei care au avut rezultate bune la locale, iar acum „s-au făcut de râs”, susține surse participante la discuții.

După întâlnirea cu Klaus Iohannis, liberalii s-au întors la sediul PNL din Modrogan. Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat după întâlnire că „a fost o discuţie despre strategia de formare a majorităţii parlamentare şi de învestire a unui guvern”.

De asemenea, Orban s-a referit și la declarațiile făcute de liderul USR, Dan Barna, care a spus că „soluția militară” nu este neapărat cea mai bună, referitor la o eventuală nominalizare a lui Nicolae Ciucă pentru funcția de premier desemnat.

„Își dau cu părerea fără să fi luat nicio decizie privind propunere pentru funcția de premier”, a declarat Orban.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă