SURSE: Întâlnire la Guvern pe tema pandemiei între Nicolae Ciucă, Raed Arafat, Nelu Tătaru și Alexandru Rafila

4 săptămâni in urmă 31

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, s-a întâlnit, sâmbătă dimineața, la Guvern cu Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul propus de PNL pentru ministerul Sănătății. și Raed Arafat, șeful DSU, pentru a discuta despre criza sanitară din România și ce măsuri ar putea fi luate pentru a putea fi depășită în cel mai scurt timp, au declarat surse politice pentru ziarul Libertatea. La întâlnire a participat și deputatul PSD Alexandru Rafila, potrivit G4Media.

Nicolae Ciucă, premierul desemnat de Klaus Iohannis, a cerut întâlnirea din această dimineață cu aceștia. Temele de discuție au vizat criza sanitară din România, situația din spitale care se confruntă cu un număr mare de pacienți, dar și ce măsuri pot lua autoritățile locale pentru a reduce presiunea din unitățile medicale.

Întâlnirea a avut loc în această dimineață la Guvern și au participat actualul ministru al Sănătății Cseke Attila, ministrul propus la Sănătate Nelu Tătaru și  șeful DSU Raed Arafat, au declarat surse politice pentru ziarul Libertatea. Totodată, potrivit G4Media la ședință a participat și Alexandru Rafila, principalul comunicator al PSD pe domeniul sanitar.

Discuțiile nu au vizat teme politice, ci doar aspecte ce țin de criza sanitară. Rafila a spus că în ultimele zile a avut discuții formale despre pandemie cu reprezentanți ai organizațiilor sindicale, ai principalilor operatori economici și ai mediului de educație.

„Toată lumea are dreptul la opinie. Totuși, fiecare trebuie să înțeleagă, suntem afectați de acest număr înfiorător de 500 de decese zilnic. Noi putem controla acest lucru într-un timp mai scurt, pentru a limita pagubele umane și economice. Sau putem veni cu jumătăți de măsură și tergiversări, și rămânem în fruntea clasamentul la morți. Lucrul acesta e intolerabil”, a spus Alexandru Rafila, vineri.

Întâlnirea are loc în contextul în care în România se înregistrează aproape zilnic aproape 500 de decese pe zi. Autoritățile au anunțat sâmbătă, 30 octombrie, 12.106 cazuri noi de infectare cu coronavirus în ultimele 24 de ore, se arată în bilanțul provizoriu transmis de autorități.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă