SURSE Gheorghe Dimitrescu, urmărit penal alături de Liviu Dragnea în dosarul vizitei din SUA, a fost demis de premierul Cîțu din funcția de consul al României la Bonn

1 lună in urmă 23

Gheorghe Dimitrescu, pus ieri sub urmărire penală de DNA alături de Liviu Dragnea în dosarul vizitei în SUA la inaugurarea lui Donald Trump, a fost demis vineri de premierul Cîțu din funcția de consul al României la Bonn (Germania), au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale.

Dimitrescu a fost și consilier al fostului deputat PSD Florin Iordache, ministrul Justiției care a promovat OUG 13.

Gheorghe Dimitrescu este acuzat de procurorii anticorupție de infracțiunea de cumpărare de influență.

Fragment din comunicatul DNA:

În perioada mai – octombrie 2017, Dragnea Nicolae-Liviu și-ar fi folosit autoritatea și influența ce decurg din calitatea de președinte al unui partid politic față de suspectul Dimitrescu Gheorghe, precum și față de alte două persoane, în scopul de a obține, în aceeași perioadă de timp, foloase necuvenite pentru sine și pentru partid, cu încălcarea dispozițiilor Legii nr. 334/2006 privind finanțarea partidelor politice, constând în servicii de lobby în valoare de 100.000 USD. Serviciile respective ar fi fost prestate de o societate americană de lobby, pentru stabilirea și perfectarea unor vizite ale lui Dragnea Nicolae-Liviu cu înalți oficiali americani.

În scopul ascunderii adevăraților beneficiari ai serviciilor de lobby, respectiv Dragnea Nicolae-Liviu și partidul politic, plata sumei de 100.000 USD ar fi fost efectuată de o societate americană cu sediul în New York, deținută de un cetățean româno-american, urmând ca acestuia să i se restituie în România suma de 100.000 euro prin intermediul unei rude, lucru care s-ar fi și întâmplat, suma fiind procurată în parte de suspectul Dimitrescu Gheorghe, respectiv 45.000 euro.

În schimbul foloaselor primite de la Dimitrescu Gheorghe, în perioada iunie – iulie 2017, Liviu Dragnea ar fi traficat în favoarea acestuia, influența reală pe care o avea asupra ministrului afacerilor externe,  promițând că îl va determina pe înaltul demnitar să îl desemneze pe Dimitrescu Gheorghe în funcția de consul general al României la Bonn, lucru care s-a și întâmplat.

Citește și: Liviu Dragnea a fost pus sub urmărire penală de DNA, pentru trafic de influență, în dosarul vizitei în SUA, la inaugurarea președintelui Trump. Procurorii îl acuză de obținerea unor foloase necuvenite în valoare de 380.000 de dolari pentru el și pentru PSD

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă