SURSE Eliberarea omului de afaceri Ioan Niculae va fi luată în discuție la începutul săptămânii viitoare

2 săptămâni in urmă 20

Foto arhivă Inquam Foto arhivă Inquam

După doar două luni de detenție, eliberarea omului de afaceri Ioan Niculae va fi luată în discuție la începutul săptămânii viitoare în Comisia de liberări condiționate a penitenciarului Rahova.

SÂMBĂTĂ, 24 APRILIE 2021, 20:37

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Iulian Budușan

Comisia de liberări condiționate a Penitenciarului Rahova a dat undă verde eliberării lui Liviu Dragnea, fostul șef PSD, pe 27 aprilie fiind stabilit procesul în instanță.

Ioan Niculae a executat deja fracţia de o treime, impusă în cazul deținuților care au vârstă de peste 60 de ani, încă din luna februarie, când a fost condamnat, după cum a explicat atunci avocatul acestuia, Adrian Georgescu, scrie G4Media.ro.

Potrivit calculelor, o treime din pedeapsa de 5 ani primită de omul de afaceri înseamnă aproximativ 600 de zile, considerate deja executate în urma contopirii ultimei pedepse cu prima, cea din dosarul „Mită la PSD”.

Dacă primește undă verde de la comisia închisorii, ultimul cuvânt îl va avea instanța.

La prima sa încarcerare, Niculae a încercat de 4 ori să obțină eliberarea mai devreme. Tribunalul Dâmbovița, cel care a admis cererea omului de afaceri, a ținut cont inclusiv de comportamentul său în spatele gratiilor, dar și de cele 5 cărți pe care le-ar fi scris în perioada detenției.

Omul de afaceri a fost condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul Interagro. În plus, instanța i-a interzis lui Niculae și dreptul de a fi acționar, asociat sau administrator al unei societăţi comerciale, pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei principale.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă