SURSE Demisia lui Cristian Ghinea ar putea fi amânată de premierul Cîțu din cauza PNRR, programat să fie adoptat în septembrie de Comisia Europeană

1 lună in urmă 26

Demisia ministrului Cristian Ghinea din fruntea ministerului investițiilor și proiectelor europene ar putea fi amânată de premierul Florin Cîțu pe motiv că în luna septembrie se așteaptă adoptarea Planului Național pentru Relansare și Reziliență, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale.

În plus, după adoptarea PNRR, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen are programată o vizită în România.

Demisia este un act unilateral, dar potrivit legii ”demisia din funcția de membru al Guvernului se anunță public, se prezintă în scris prim-ministrului și devine irevocabilă din momentul în care s-a luat act de depunerea ei, dar nu mai târziu de 15 zile de la data depunerii”.

Altel spus, premierul Florin Cîțu poate întârzia timp de două săptămâni demisia efectivă din funcție a lui Cristian Ghinea, timp în care acesta își poate exercita atribuțiile de ministru. Potrivit surselor G4Media.ro, ministrul Ghinea și premierul Cîțu au avut o relație ”corectă” în timpul discuțiilor pe tema PNRR.

Miniștrii USR PLUS și-au depus, marți dimineață, demisiile din Guvernul Cîțu. Aceștia au înregistrat demisiile atât la ministere, cât și la Secretariatul General al Guvernului. În momentul depunerii demisiilor, premierul Florin Cîțu nu se afla în Guvern și nu a existat o întâlnire între acesta și miniștrii demisionari, au declarat surse politice pentru G4Media.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă