SURSE Cum au ajuns UDMR și premierul Cîțu să acuze USR PLUS de șantaj politic / Dan Barna: Nu mai merge ca voi să treceți prin Guvern tot ce vreți și noi să aplaudăm ca pinguinii

1 lună in urmă 43

Un nou blocaj în coaliție după ședința de marți seară. UDMR și premierul Florin Cîțu ar fi acuzat USR PLUS de șantaj politic. Potrivit surselor G4Media.ro, liderul USR, Dan Barna, le-ar fi transmis partenerilor de coaliție că ”varianta în care voi treceți prin Guvern tot ce vreți voi și noi aplaudăm ca pinguinii nu are cum să reziste”.

Barna ar fi cerut ca și proiectele USR PLUS să fie discutate politic cu prioritate, cum ar fi desființarea secției speciale, amendamentele la programul Anghel Saligni, proiectul zero taxe și un program multianual de finanțare a infrastructurii (autostrăzi, căi ferate).

UDMR l-a acuzat pe Dan Barna că recurge la șantaj politic, condiționând desființarea Secției Speciale de discutarea altor proiecte. ”Nu se poate negocia bani contra justiție”, ar fi spus liderii UDMR.

Premierul Florin Cîțu ar fi susținut la rândul său acuzația de șantaj politic.

În urma acestor discuții, programul Anghel Saligni, considerat un PNDL 3, mai exact bani pentru primării pentru construcția de drumuri, poduri , canalizare, apă și gaze pe care Guvernul intenționa să-l pună pe agenda ședinței de miercuri, a fost scos de pe ordinea de zi.

Liderul USR ar fi susținut că trebuie să existe un echilibru între proiectele locale (programul Anghel Salighi) și discutarea proiectelor naționale.

Context

Oficial, liderul PNL, Ludovic Orban, a susținut varianta bunei înțelegeri cu USR PLUS.

Orban a susținut că liderii partidelor din coaliție au căzut la înțelegere cu privire la rectificarea bugetară, dar și că s-au pus la punct mai multe detalii privind noul program de finanțare pentru proiecte local de investiție – PNDL3, denumit de PNL „programul Anghel Saligny”.

”În realitate, ne-am înțeles că nu ne înțelegem”, au declarat pentru G4Media.ro surse din USR PLUS participante la discuții.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă