SURSE Cum a fost amânat puciul anti-Orban din PNL. Discuții la cel mai înalt nivel al statului după ce mai mulți lideri au vrut să convoace o ședință decisivă, iar Ludovic Orban a respins confruntarea

2 luni in urmă 53

UPDATE 19.49: Ludovic Orban, declarații despre mișcările din partid: ”BPN nu a fost convocat. A fost o informație. Prioritatea noastră e de a finaliza programul de guvernare, toate discuțiile necesrae pentru învestire cât mai rapidă a unui guvern. Sunt necesare măsuri pe final de an care să permită echilibrarea bugetului, combaterea pandemiei. Niciodată nu pot fi toți mulțumiți. Când vor fi finalizate negocierile, toate candidaturile la funcțiile de demnitate publică vor fi analizate în BPN cei mai buni candidați ai partidului. Eu am respectat mandatul politic întrutotul. Una dintre variantele cu care am fost mandatat a fost acceptată. PNL deține premier și 9 ministere, deci am respectat mandatul BPN. În ce privește ministerele, nu mai suntem guvern monocolor, trebuie să respectăm partenerii de coaliție. Suntem o echipă. Între mine și liderii din Ardeal nu există nici o tensiune. Sigur că nu toată lumea poate fi mulțumită, practic e o împărțire pe baza unor preferințe, până la urmă e normal să apară și cedări. Eu am încredere că pentru România e important să avem învestit cât mai rapid un guvern de centru-dreapta”.

UPDATE 19.10: Circa 40 de lideri PNL membri în Biroul Politic Național (BPN), printre care și puternicii lideri locali din Transilvania, ar fi fost de acord cu convocarea unei ședințe în care să îl confrunte pe Ludovic Orban, potrivit surselor G4Media.ro.

UPDATE 18.05: Negocierile între PNL, USR PLUS și UDMR au fost reluate

UPDATE 16.45: Ședința Biroului Politic Național (BPN) se amână. Secretariatul general al PNL, condus de Robert Sighiartău, a trimis un nou mesaj către membrii BPN: ”Având în vedere faptul că negocierile privind coaliția de guvernare nu s-au finalizat, ședința BPN se amână pentru o dată ulterioară”.

UPDATE 16.19: Negocierile dintre PNL, USR PLUS și UDMR s-au suspendat temporar în acest moment din cauza situației interne din PNL, au declarat pentru G4Media.ro surse politice

Articol inițial: Mai mulți lideri PNL au vrut să convoace pentru această seară o ședință a Biroului Politic Național pentru a-l trage la răspundere pe Ludovic Orban și au dat mesaje în acest sens către toți membrii BPN, dar Ludovic Orban a dat un comunicat intern în care anunță că ședința nu poate avea loc pentru nu e statutară, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

Mesajul de convocare a BPN ar fi fost dat prin sistemul intern de comunicare al PNL, gestionat de secretarul general Robert Sighiartău, au declarat pentru G4Media.ro surse liberale.

Mesajul integral transmis de Ludovic Orban în interiorul partidului:

”Biroul Politic Național al PNL va fi convocat de președintele PNL, Ludovic Orban, la finalizarea negocierilor care se află în acest moment în desfășurare. BPN convocat în această seară (ora 19), NU s-a realizat în mod statutar, întrucât NU a fost convocat de președintele PNL. Ludovic Orban”.

Potrivit statutului PNL, ședintele Biroului Politic Național pot fi convocate de președintele partidului, a mai mult de jumătate din membrii Biroului Executiv, a mai mult de un sfert dintre membrii săi sau mai mult de jumătate dintre președinții Birourilor Politice Județene.

Printre liderii care îl contestă puternic pe Ludovic Orban se numără Robert Sighiartău și Rareș Bogdan.

Mai mulți lideri PNL sunt în conflict deschis cu Ludovic Orban pentru că acesta a cedat către USR PLUS și UDMR ministerele cu bani și influență – Dezvoltarea, Transporturile și Fondurile Europene, în schimbul funcției de președinte al Camerei Deputaților. Foto: Ludovic Orban (InquamPhotos / George Calin)

Citește și:

Surse: Nemulțumiri în PNL după ce Ludovic Orban a cedat ministerele Dezvoltării, Fondurilor Europene și Transporturilor, dar calendarul strâns limitează capacitatea de mișcare a contestatarilor Acord total pentru Guvernul Cîțu. PNL are 9 ministere, 6 la USR PLUS și 3 UDMR. Justiția, Transporturile, Fondurile UE și Sănătatea la USR PLUS, Finanțele și ministerele de forță la PNL, UDMR preia Ministerul Dezvoltării și Ministerul Mediului
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă