Surse: Cioloş merge în Parlament cu un guvern minoritar dacă PNL şi UDMR nu refac coaliţia. Dacă va fi desemnat iar Cîţu, USR susţine alegerile anticipate

1 săptămână in urmă 18

USR a decis că Dacian Cioloş să meargă în Parlament cu un guvern minoritar în cazul în care PNL şi UDMR refuză refacerea coaliţiei. Dacă propunerea premierului interimar va fi respinsă, iar Florin Ciţu va fi desemnat din nou premier, USR va susţine alegerile anticipate, au precizat surse din cadrul partidului pentru Observator.

 Cioloş merge în Parlament cu un guvern minoritar dacă PNL şi UDMR nu refac coaliţia. Dacă va fi desemnat iar Cîţu, USR susţine alegerile anticipate

Decizia a fost luată în cadrul şedinţei Biroului Naţional al USR care a avut loc în această seară. De asemenea, liderii USR prezenţi la această şedinţă au mai convocat o întâlnire pentru ziua de duminică, atunci când Biroul Naţional se va reuni pentru a decide structura şi componenţa guvernului condus de Dacian Cioloş, precum şi programul de guvernare.

Biroul Naţional al USR a fost convocat de urgenţă în această seară, 13 octombrie, după ce prima rundă de negocieri între Dacian Cioloş şi liderii PNL şi UDMR a rămas fără rezultat. O nouă rundă de negocieri este programată pentru ziua de vineri.

Cele două scenarii aflate pe masa lui Dacian Cioloş

În acest moment, pe masa lui Dacian Cioloş există două scenarii: unul în care va conduce un guvern din care vor face parte doar miniştri USR şi unul în care va ajunge la votul din Parlament, susţinut de toată coaliţia de guvernare. Până miercuri trebuie să ceară votul de investitură în Parlament, motiv pentru care ne aşteptăm ca în următoarele zile aceste negocieri să continue.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă