SURSE: Certificatul COVID, adoptat până la sfârșitul anului, prin procedură de urgență

4 săptămâni in urmă 30


Coaliția de guvernare formată din PSD-PNL-UDMR a decis miercuri, 22 decembrie, la finalul celei de-a doua runde de discuții, ca proiectul certificatului verde să fie adoptat până la finalul acestui an, prin procedură de urgență în Parlament, au declarat surse politice pentru Libertatea.


UPDATE ora 19.30: PSD și PNL au decis în ședința de coaliție ca până la finalul acestui an certificatul verde COVID să fie adoptat.


Potrivit informațiilor Libertatea, partidul condus de Marcel Ciolacu și cel condus de Florin Cîțu au agreat ca acest lucru să se întâmple în perioada cuprinsă între Crăciun și Revelion, prin procedură de urgență, în Parlament.


După prima ședință de coaliție, care a avut loc miercuri la prânz, liberalii conduși de Florin Cîțu nu au fost de acord cu varianta asumării răspunderii Guvernului Ciucă în Parlament, propusă de PSD, și insistă în continuare ca proiectul certificatului verde să fie adoptat prin dezbatere în Parlament.


Liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu - PSD, Florin Cîțu - PNL și Kelemen Hunor - UDMR vor mai avea o nouă rundă de discuții, miercuri la amiază, cu premierul Nicolae Ciucă, şi vor stabili forma finală prin care se va adopta certificatul verde.


Potrivit unor surse politice, există și posibilitatea ca certificatul verde să fie votat în sesiunea parlamentară de urgență care va avea loc înainte de Revelion.


Certificatul electronic COVID a generat tensiuni în coaliția PSD-PNL-UDMR.


Ministrul PSD al Sănătății, Alexandru Rafila, ia în calcul demisia, dacă certificatul COVID nu se adoptă rapid, au declarat surse social-democrate pentru Libertatea, marți, 21 decembrie. Rafila a confirmat informația pentru spotmedia.ro.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă