Surpriză uriașă la turneul ATP Challenger ”Concord Iași Open”. Spaniolul Pablo Andujar, învins în semifinale. Brazilienii Matos și Menezes, campioni la dublu

5 luni in urmă 21

Cele trei meciuri disputate sâmbătă la Concord Iași Open, cel mai mare turneu ATP Challenger din România, au oferit tot atâtea surprize.

„Șocul” zilei a fost produs de Mathias Bourgue, un francez de 26 de ani aflat pe locul 258 care l-a învins în semifinale pe principalul favorit Pablo Andujar. Francezul l-a eliminat pe spaniolul clasat pe locul 51 mondial în trei seturi, scor 6-3, 3-6, 6-3 și s-a calificat în finală, unde îl va întâlni pe ibericul Carlos Taberner, favorit 5 la Iași. Acesta a produs la rândul său o altă mare surpriză în semifinale, învingându-l în trei seturi pe compatriotul său Jaume Munar, favorit 2, numărul 105 mondial, scor 5-7, 6-1, 7-6 (2).

Astfel, deși toți specialiștii anticipau o finală spaniolă între principalii favoriți Pablo Andujar și Jaume Munar, în ultimul act de duminică se vor întâlni outsiderii Taberner și Bourgue. Finala de duminică va începe la ora 12.00.

Brazilienii Matos și Menezes, campioni la dublu

Mare surpriză și în finala probei de dublu. Echipa braziliană Rafael Matos/Joao Menezes s-a impus în două seturi în fața cuplului favorit 3,Treat Huey/Nathaniel Lammons (Filipne/SUA), scor 6-2, 6-2, sud-americanii devenind primii campioni la Concord Iași Open.

Marius Copil, eliminat din turneul Concord Iași în primul tur atât la simplu cât și la dublu

Marea surpriză a fost furnizată de chilianul Marcelo Tomas Barrios Vera (numărul 287 ATP), un tânăr de doar 22 de ani care l-a eliminat în turul I pe favoritul numărul 8 Marius Copil. Jucătorul nostru, numărul 198 mondial, a câștigat primul set cu 7-5, dar le-a pierdut pe următoarele două cu 6-3 și 6-0. Echilibrul meciului s-a rupt la scorul de 3-3 în setul 2, de acolo chilianul reușind să câștige 9 game-uri la rând și să se califice nesperat în turul 2.

Marius Copil a ratat calificarea în turul 2 și în proba de dublu. În ultimul meci al zilei de pe terenul 1, perechea Marius Copil/Nicholas David Ionel a cedat cu 6-1, 3-6, 7-10 în fața cuplului brazilian Rafael Matos/Joao Menezes.

 

The post Surpriză uriașă la turneul ATP Challenger ”Concord Iași Open”. Spaniolul Pablo Andujar, învins în semifinale. Brazilienii Matos și Menezes, campioni la dublu appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă