Surpriza lui Mihai Leu. Cel mai rapid în cursa de la Cheile Grădiștei

4 săptămâni in urmă 16

Fostul mare campion mondial la box Mihai Leu a reușit marea surpriză a primei etape din Campionatul Național de Viteză în Coastă. Acesta a obținut cel mai rapid timp din weekend pe traseul de la Cheile Grădiștei, reușind să se claseze al doilea la general și primul la categorie.

Pe un Ferrari 458 Challenge, de Categoria I, ceea ce înseamnă că nu a suferit modificări, Leu a fost cronometrat cu 1:50,381 chiar la finalul ultimei manșe de concurs. Pentru această performanță, pilotul din Hunedoara a fost desemnat King of the Hill, trofeu oferit celui care înregistrează cel mai rapid timp de-a lungul întregului weekend al cursei.

Leu s-a duelat în această rundă cu mai multe prototipuri și mașini care ajungeau la 800 de cai putere și cântăreau aproape jumătate din greutatea unui Ferrari. De altfel, Cupa Cheile Grădiștei a fost câștigată de Octavian Ciovică, aceasta pilotând un prototip Radical SR8.
Peste 80 de piloți au fost prezenți la startul sezonului de viteză în coastă, care a avut loc la Cheile Grădiștei pe un traseu lung de 3,3 kilometri.

A devenit campion național absolut de raliuri după numai 5 ani

În 1998, Mihai Leu a anunțat că își va începe o carieră în automobilismul sportiv. Pe un Ford Ka, acesta a reușit să câștige cupa monomarcă, iar ulterior a avut o ascensiune spectaculoasă.

În 2001, a reușit prima victorie în clasamentul general, la Raliul Sibiului, iar în 2003 a devenit campion național absolut de raliuri, întrerupând hegemonia instalată de mulți ani de Titi Aur. A pilotat în Campionatul Național de Raliuri până în 2008, atiunci când a decis să se ocupe de partea de management, având atât o echipă care a cucerit titlul, cât și a fost promotor pentru etape precum Raliul Aradului și Raliul Sibiului.

The post Surpriza lui Mihai Leu. Cel mai rapid în cursa de la Cheile Grădiștei appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă