Surpriză la Congresul PNL. Un lider liberal și-a anunțat candidatura la președinția României, în 2024

1 lună in urmă 13

Sambata, 25 Septembrie 2021, ora 15:29

307 citiri

Surpriză la Congresul PNL. Un lider liberal și-a anunțat candidatura la președinția României, în 2024

Patru liberali anunţaseră că vor candida pentru funcţia de preşedinte al Curţii de Arbitraj a partidului: Daniel Buda - actualul deţinător al funcţiei, Costică Lupuşoru de la PNL Bacău, avocatul Diana Morar şi Silviu Zetea. Silviu Zetea a anunţat sâmbătă că îşi retrage candidatura şi că va candida pentru preşedinţia României la alegerile din 2024.

Daniel Buda, preşedintele PNL Cluj, care îşi încheie mandatul de preşedinte al Curţii de Arbitraj, a afirmat că în mandatul său a încercat să unească şi nu să dezbine.

„Voi fi omul care va şti să spună nu ori de câte ori vom avea de a face cu încălcarea prevederilor statutare, chiar şi atunci când cineva îşi doreşte să facă lucrurile să meargă mai bine. Chiar in atunci statutul trebuie să fie respectat”, a mai afirmat Buda.

Liderul PNL Cluj a folosit cele trei minute care i-au fost alocate pentru discurs pentru a-l felicita pe Florin Cîţu pentru deciziile luate ca premier. El a dat garanţii că va veghea la unitatea PNL, din postura de preşedinte al Curţii de Arbitraj.

Un alt candidat la funcţia de preşedinte al Curţii de Arbitraj, Costică Lupuşoru, din cadrul PNL Bacău, consideră că „respectând statutul şi regulamentele interne vom convinge concetăţenii noştri că PNL este un partid serios, un partid care respectă legea, un partid în care pot avea încredere”.

Diana Morar, de profesie avocat, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei în perioada în care Guvernul era condus de Ludovic Orban, este un alt candidat pentru preşedinţia Curţii de Arbitraj ea spunând că crede în „rezolvarea cu eleganţă a diferendelor”. Ea şi-a luat angajamentul că va da dovadă „de toată străduinţa şi priceperea” pentru a „onora prestigiul acestei funcţii”.

Al patrulea candidat anunţat pentru funcţia preşedinte al Curţii de Arbitraj este Silviu Zetea Gelu. El a anunţat că îşi retrage candidatura, anunţându-şi în schimb, intenţia de a candida la preşedinţia României la scrutinul din 2024.

„Adresez provocarea în a susţine o altă candidatură decât aţi gândi-o până acuma la cea mai înaltă demnitate în stat, motiv pentru care îmi anunţ de pe acuma candidatura pentru preşedinţia României şi îmi retrag candidatura pentru orice altă funcţie în partid”, a anunţat Silviu Zetea.

Citeste si:

 "După spectacolul grotesc de azi, de la Congresul PNL, umează restricţii de toate felurile!"

Firea: După spectacolul grotesc de azi, de la Congresul PNL, umează restricţii de toate felurile! Cu cât dispreţ au vorbit azi de Peeseeedeee, vor primi un răspuns pe măsura obrăzniciei...

 Azi nu avem un premier și un guvern cu care să ne putem mândri

Președintele PNL Ludovic Orban l-a criticat dur pe contracandidatul său la congresul PNL, premierul Florin Cîțu, despre care spune că nu este un prim-ministru „cu care să ne putem...

Adevarul.ro

DigiSport.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă