Surpriză în Polonia: Președintele Andrzej Duda a refuzat să promulge controversata lege privind mass-media

3 săptămâni in urmă 18

Președintele polonez Andrzej Duda, a anunțat luni că a respins prin veto un proiect de lege privind mass-media despre care criticii au spus că vizează reducerea la tăcere a unui canal de știri deținut de Discovery, care critică guvernul, transmite Reuters.

Adoptată în mod neașteptat - și pe repede înainte - în parlamentul polonez în această lună, legea ar fi înăsprit normele privind proprietatea străină asupra mass-media, afectând în mod special capacitatea de operare a canalului de știri TVN24, deținut de compania media americană Discovery Inc.

"Refuz să semnez promulgarea legii privind Consiliul Național al Audiovizualului", a transmis Duda.

Parlamentarii polonezi au adoptat controversata lege pe 17 decembrie, criticii deciziei spunând că este o încercare a guvernului de dreapta de a reduce la tăcere canalul de știri independent, controlat de SUA, TVN24.

Această lege interzice stabilirea în Polonia a acelor mass-media care nu au acționar majoritar într-o țară din spațiul economic european.

Mii de persoane au protestat pe 20 decembrie în fața palatului președintelui polonez, la Varșovia, împotriva unei noi legi privind media.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă