Suporterii Universității Craiova cer boicotarea echipelor naționale! Ce i-a nemulțumit

1 lună in urmă 5

Articol de GSP - Publicat duminica, 04 aprilie 2021, 07:49 / Actualizat duminica, 04 aprilie 2021 08:02

Suporterii Universității Craiova din Peluza Nord au solicitat scuze din partea Federației Române de Fotbal, după ce Gabriel Bodescu, secretar general adjunct la FRF, a numit-o „Universitatea Craiova” pe FC Universitatea 1948, echipa din Liga 2.

Luni, 29 martie, la Casa Fotbalului s-a stabilit țintarul pentru play-off-ul și play-out-ul Ligii 2. În cadrul evenimentului, Gabriel Bodescu a numit echipa familiei Mititelu „Universitatea Craiova” în repetate rânduri, și a spus că FC Universitatea 1948 a evoluat în trecut în primul eșalon al fotbalului românesc.

Aceste afirmații i-au deranjat la culme pe suporterii echipei din prima ligă, care susțin că vor solicita conducerii clubului din Liga 1 să boicoteze convocările pe care „juveții” le vor primi la echipele naționale, în cazul în care FRF nu va prezenta scuze și nu se va delimita de ceea ce a spus Gabriel Bodescu. 

Comunicatul Peluzei Nord Craiova

𝘈𝘤𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘳𝘢𝘯𝘥𝘶𝘳𝘪 𝘢𝘶 𝘷𝘢𝘭𝘰𝘢𝘳𝘦 𝘥𝘦 𝘴𝘤𝘳𝘪𝘴𝘰𝘢𝘳𝘦 𝘥𝘦𝘴𝘤𝘩𝘪𝘴𝘢 𝘴𝘪 𝘰 𝘴𝘢 𝘧𝘪𝘦 𝘵𝘳𝘪𝘮𝘪𝘴𝘦 𝘱𝘦 𝘵𝘰𝘢𝘵𝘦 𝘤𝘢𝘪𝘭𝘦 𝘱𝘰𝘴𝘪𝘣𝘪𝘭𝘦 𝘤𝘢𝘵𝘳𝘦 𝘍𝘦𝘥𝘦𝘳𝘢𝘵𝘪𝘢 𝘙𝘰𝘮𝘢𝘯𝘢 𝘥𝘦 𝘍𝘰𝘵𝘣𝘢𝘭, 𝘥𝘦 𝘭𝘢 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘢𝘴𝘵𝘦𝘱𝘵𝘢𝘮 𝘶𝘯 𝘳𝘢𝘴𝘱𝘶𝘯𝘴 𝘤𝘢𝘵 𝘮𝘢𝘪 𝘳𝘢𝘱𝘪𝘥. 

In urma cu cateva zile la tragerea la sorti a play-off-ului ligii secunde, organizata de FRF, Gabriel Bodescu a numit cu repetitie (deci putin probabil din greseala) “Universitatea Craiova” echipa infractorului pe teme fotbalistice Mititelu Adrian Marin, jignind astfel clubul-fanion al Olteniei, suporterii acestuia si memoria legendelor care au cinstit acest nume si nu mai sunt printre noi. 

Aceasta intamplare este cu atat mai de neinteles cu cat cu doar cateva saptamani inainte, acelasi personaj, la tragerea la sorti a semifinalelor Cupei Romaniei, a denumit corect de acea data “Universitatea Craiova”. Practic, in opinia lui Bodescu exista 2 cluburi cu aceeasi denumire. 

Nu intelegem ce se intampla cu adevarat in mintea luminata a domnului Bodescu, care a mai sustinut si ca noul club al infractorului pe teme fotbalistice Mititelu, fondat in 2017, a mai jucat in Liga 1 si nici nu ne intereseaza prea mult, dar credem ca o federatie de fotbal trebuie sa fie echidistanta cu membrii ei si sa respecte deciziile instantelor de judecate. 

In acest sens cerem Federatiei Romane de Fotbal sa se delimiteze de actiunea nefericita a lui Gabriel Bodescu, sa cerceteze ce se afla in spatele acesteia si sa isi ceara scuze publice suporterilor si clubului Universitatea Craiova pentru aceasta eroare, care favorizeaza impostura unui alt club de fotbal local. 

De ce FRF trebuie sa faca asta? Pe foarte scurt: 
- Noului club de fotbal al familiei Mititelu, fondat 2017, i s-a interzis definitiv in instanta folosirea denumirii de “Universitatea Craiova” sau a altor denumiri care sa o contina pe aceasta; 
- Univeritatea Craiova, clubul aflat in prezent pe locul 3 al L1, are exclusivitate in folosirea denumirii de “Universitatea Craiova” prin ascocierea cu Clubul Sportiv de drept public, INCLUSIV a denumirii de FC Universitatea Craiova; 
- Cluburile de fotbal detinute de-a lungul timpului de catre infractorul pe teme fotbalistice Mititelu si familia acestuia incerca de incontinuu sa fure identitate Universitatii Craiova, avand pana in prezent nu mai putin de 16 steme interzise de OSIM, toate similare cu originalul detinut de aceasta inca din 1983; 
- Pentru a mai avea orice bruma de credibilitate din partea suporterilor Universitatii Craiova si pentru a face posibila o primire buna a Nationalei in Oltenia. 

In conditiile in care FRF nu o sa vina cu scuze si o clarificare definitiva a situatiei, cerem conducerii clubului nostru sa retrimita viitoarele telegrame de convocare catre alte cluburi denumite fraudulos de catre oficialii federatiei “Universitatea Craiova”.
- Facebook @ Peluza Nord Craiova

VIDEO. Tragerea la sorți pentru programul din Liga 2

Mai multe știri despre Universitatea Craiova:

Atuul Craiovei cu FCSB » Oltenii au luxul de a juca „fără restricții”

Rotaru, patron al Craiovei, scouter al FCSB! Cum i-a „furat” Becali pe doi dintre cei mai promițători jucători

Playtech: Au fost mereu rivale, dar abia acum s-a aflat ASTA! Războiul divelor între Andreea Marin și Mihaela Rădulescu. Declarații BOMBĂ


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă