Suporterii lui Liverpool au luat măsuri radicale! Ce vor să facă fanii cormoranilor după ce au aflat de Superliga Europeană

3 săptămâni in urmă 18

  • Liga 2: Mioveni - ASU Politehnica Timișoara, luni, 16:00, Digi Sport 1

  • Liga 2: U Craiova 1948 - Rapid, luni, 21:00, Digi Sport 1

Alte cinci echipe din Premier League susțin această inițiativă, Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal și Tottenham.

Suporterii lui Liverpool protestează împotriva formării Superligii Europene

Fanii cormoranilor sunt de părere că această inițiativă are doar scopuri financiare și au protestat în fața arenei Anfield.

Aceștia au ancorat două bannere imense în fața stadionului pe care au scris ”Shame on you! RIP LFC 1892-2021” (n.red. Să îți fie rușine! Odihnește-te în pace, Liverpool! 1892-2021) și ”LFC fans against European Super League” (n.red. Suporterii lui Liverpool, împotriva Superligii Europene).

De asemenea, fanii formației antrenate de Jurgen Klopp au anunțat că au cerut clubului să dea jos toate steagurile și bannerele de susținere din arenă.

Noi și restul grupurilor implicate în organizarea steagurilor și a bannerelor le vom da jos. Considerăm că nu mai putem susține un club care pune lăcomia de bani deasupra integrității jocului”, au anunțat suporterii cormoranilor pe paginile de socializare.

Am discutat cu oficialii clubului și i-am anunțat că vrem să fie scoase cât mai repede toate bannerele și steagurile. De acum înainte, nu îi vom mai sprijini. Niciun suporter Liverpool nu ar accepta așa ceva. Ne-ar plăcea ca antrenorul și jucătorii să ne sprijine”, a declarat purtătorul de cuvânt al galeriei lui Liverpool, pentru The Athletic.

De ce vor cele 12 cluburi să renunțe la UEFA Champions League și să evolueze în propria competiție

Cele 12 mari cluburi europene susțin că noul format UEFA nu este pe placul lor și doresc să se desprindă de forul european, de unde ar urma să încaseze mai mulți bani.

Formațiile din Spania, Italia și Anglia au negociat timp de câteva luni cu UEFA, însă au ajuns la concluzia că o competiție separată, cu circuit închis, ar fi ideea cea mai bună.

"Cluburile susțin că audiențele Champions League sunt în scădere, în special în faza grupelor, unde multe meciuri nu au o miză reală.

Anunțul oficial privind Superliga europeană ar urma să fie făcut duminică seară", scrie L'Equipe.

UEFA, reacție dură referitoare la Superliga Europeană

UEFA a aflat de planul pus la cale de cele 12 cluburi și a ținut "o ședință de criză". Forul european a emis și un comunicat în care critică inițiativa cluburilor din Anglia, Spania și Italia, anunțând că va lua măsuri drastice, inclusiv suspendări, în cazul în care noua competiție va exista.

"UEFA, Federațiile din Anglia, Spania și Italia au aflat că echipele plănuiesc să lanseze o nouă competiție cu circuit închisă, denumită Superliga. Dacă acest lucru s-ar întâmpla, reiterăm că vom rămâne uniți și vom depune toate eforturile pentru a opri acest proiect cinic, bazat doar pe interesele unor cluburi, într-o perioadă în care societatea are nevoie de solidaritate mai mult decât oricând.

Vom lua în calcul toate măsurile disponibile, inclusiv juridice și sportive, pentru a preveni apariția acestei competiții. Fotbalul este bazat pe competiții deschise, care să se desfășoare grație meritului sportiv.

Așa cum FIFA și celelalte șase federații au anunțat, cluburile implicate vor fi interzise în orice competiție internă, europeană sau mondială, iar jucătorii pot fi suspendați la echipa națională.

Le mulțumim cluburilor din celelalte țări, în special celor din Franța și Germania, care au refuzat să se alăture lor", a transmis UEFA.

Etichete: liverpool , premier league , anfield , superleague
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă