Suporterii lui Atletico Madrid din capitala României au înființat "Gașca București"

1 săptămână in urmă 1

Liga 2: Petrolul - Metaloglobus, marți, 19:00, Digi Sport 1

Liga 1: Viitorul - Poli Iași, luni, 20:30, Digi Sport 1

Leandro Arias, preşedintele acestui fan club, a povestit cum a apărut "Gaşca Bucureşti" în vara lui 2011, cu aproape un an înainte ca Atletico Madrid să câştige trofeul UEFA Europa League după o finală disputată chiar pe Arena Naţională împotriva alte formaţii spaniole, Athletic Bilbao (3-0).

Galerie Foto

Partida dintre Atletico Madrid și Chelsea, din prima manșă a optimilor UEFA Champions League, programată de pe Arena Națională din București, va fi transmisă în direct, marți, de la ora 22:00, pe Digi Sport 1 și pe site-ul digisport.ro.

"Gașca București", fan clubul lui Atletico Madrid din capitala României

"Ne-am adunat mereu la mine acasă începând din 2008. A apărut un fel de tradiţie să urmărim meciurile împreună. Într-o zi am instalat televiziune prin cablu şi de atunci am putut urmări partidele din La Liga, toţi fiind suporteri ai lui Atletico, iar reacţia a fost de aşa natură, încât am hotărât să înfiinţăm un fan club", şi-a amintit cu emoţie Leandro Arias.

După înfiinţarea acestui fan club, membrii săi s-au întrebat cum ar fi ca Atletico să joace finala Europa League din 2012 la Bucureşti, iar acest lucru s-a întâmplat şi a fost o "experienţă grozavă şi de neşters", a spus Arias. Potrivit acestuia, mulţi membri ai fan clubului "s-au întors în Spania, ori s-au îndreptat spre alte destinaţii".

"Suntem o comunitate de expatriaţi, în 2008 eram mulţi spanioli, apoi a venit criza, iar după 2012 mulţi au plecat de aici. Ne cunoaştem cu toţii, ţinem legătura şi ştim ce se întâmplă cu Atletico Madrid", a continuat preşedintele "Găştii Bucureşti".

"Gașca București", fan clubul lui Atletico Madrid, are în componență și români

Acum, după izbucnirea pandemiei, fanii folosesc serviciile de mesagerie mobilă pentru a comenta situaţia echipei. Printre membrii "Găştii" sunt şi români, "destul de pasionaţi", a precizat Arias. Evenimentul cel mai memorabil din istoria acestui fan club este finala Europa League găzduită de Arena Naţională din Bucureşti în 2012. Membrii săi i-au întâmpinat pe fanii "rojiblancos" în capitala României.

"Am contactat clubul ca să le oferim ajutorul nostru, pe Facebook am creat un ghid pentru toţi cei care au venit să vadă finala. Erau incluse planuri, lucruri de făcut, sfaturi pentru a descoperi idiosincrazia oraşului", a spus Arias, potrivit Agerpres.

Etichete: optimi champions league , atletico madrid-chelsea , gasca bucuresti , fan club atletico madrid
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă