Suplimentări la CFR în acest weekend spre Litoral și centre de pelerinaj - Mersul trenurilor de Sfânta Maria

2 luni in urmă 286

Suplimentări la CFR spre Litoral și centre de pelerinaj de Sfânta Maria Suplimentări la CFR spre Litoral și centre de pelerinaj de Sfânta Maria

CFR Călători anunță că mărește capacitatea vagoanelor în următoarele zile, cu prilejul sărbătoarei de Sfânta Maria, pentru transportul celor care doresc să meargă în pelerinaje și pe Litoral, la serbările de Ziua Marinei.

VINERI, 13 AUGUST 2021, 10:46

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana Stanescu

În legătură cu organizarea cât mai bună a pelerinajelor de Sfânta Maria din țară, CFR Călători a anunțat că, în perioada 13-15 august 2021, pentru ca pelerinii să ajungă la slujbele de prăznuire a Adormirii Maicii Domnului, trenurile R şi IR care circulă pe distanţa Cluj Napoca - Gherla - Dej Călători şi retur, precum şi trenurile cu destinaţia Cluj Napoca dinspre/spre Moldova şi Banat, vor fi suplimentate cu vagoane pentru preluarea fluxului de călători spre/dinspre Mănăstirea Nicula de lângă Gherla şi la 45 de km de Cluj Napoca.

Și trenurile CFR Călători care circulă pe liniile spre Putna şi Cacica vor fi suplimentate cu vagoane şi vor avea modificări în orarul de circulaţie, pentru transportul pelerinilor la centrele de pelerinaj.

Totodată, în aceeași perioadă, pentru serbările organizate de Ziua Mrinei Române, vor fi suplimentate cu vagoane și Trenurile Soareluipentru ca turiștii care ajung pe Litoral în acest sfârșit de săptămână.

"În contextul unui trafic de călători crescut, prilejuit de Sărbătoarea Sfintei Maria, CFR Călători operează cu întregul parc tehnic disponibil de material rulant şi are în vedere, operativ, sporirea capacităţii (vagoane suplimentare) de transport pe rutele la care se înregistrează cele mai mari solicitări, în funcţie de disponibilităţi", se menţionează în comunicatul de presă al CFR Călători.

Pentru a preîntâmpina situațiile neplăcute generate de epuizarea locurilor la trenuri, CFR Călători recomandă pasagerilor să folosească toate trenurile puse la dispoziție de CFR Călători din graficul unei zile de circulație și să îşi cumpere legitimaţiile de călătorie utilizând canalele de distribuție:

  • online de pe cfrcalatori.ro;
  • din aplicaţia mobilă “CFR Călători mersul trenurilor și bilete online”;
  • de la automatele de vânzare bilete din gări;
  • și dacă nu este posibil altfel, direct de la casele de bilete din gări, agenții de voiaj CFR Călători și distribuitori autorizați (agenții de turism).

În data de 15 august vor fi deschise doar agențiile de voiaj CFR Călători care funcționază în incinta centrelor comerciale Titan, Carrefour Colentina din București și Iulius Mall Iași, mai transmite CFR Călători.

Mențiune! CFR Călători face eforturi susținute pentru menținerea în circulație a tuturor unităţilor de material rulant dotate constructiv cu instalații de climatizare. Întregul parc de vehicule feroviare este verificat din punct de vedere tehnic – funcțional înainte de plecarea în cursă, pentru evitarea defectărilor în parcurs. Pot aparea situații în care, din cauza temperaturilor exterioare crescute de peste 35 de grade care la nivelul şinei şi a cutiei vagonului pot însemna și peste 50 de grade Celsius sau a deschiderii geamurilor în parcurs, instalaţiile de climatizare să funcționeaze fără a mai asigura răcirea în parametri normali.

CFR Infrastructură poate reduce viteza de circulație a trenurilor în anumite intervale orare, pe anumite porțiuni de cale ferată pentru derularea traficului în condiţii de siguranţă, în contextul posibilității apariției avertizărilor meteo locale emise de Administrația Națională de Meteorologie. Aceasta este o măsură obligatorie pentru siguranţa traficului feroviar, aplicată de majoritatea administraţiilor de cale ferată din lume, nu doar din România.

Rugăm pasagerii ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre posibilele întârzieri ale trenurilor. În caz de nevoie, în unele trenuri și în gări personalul feroviar este pregătit să ofere apă călătorilor.

Recomandări pentru pasageri la călătoria cu trenul în condiții de caniculă

Pentru toți pasagerii și în special pentru persoanele cu sensibilitate crescută la căldură sau care nu suportă temperaturile ridicate din cauza unor afecțiuni medicale, recomandăm:

  • să se hidrateze permanent şi să aibă cel puţin o sticlă cu apă în bagaj;
  • să aibă medicația necesară în caz de nevoie;
  • să alerteze imediat personalul de tren dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă o persoană care are nevoie de ajutor.
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă