"Superliga? Super NU!" Reacţii vehemente în presa internaţională, după anunţul oficial al înfiinţării Superligii

4 săptămâni in urmă 10

  • Liga 2: Mioveni - ASU Politehnica Timișoara, luni, 16:00, Digi Sport 1

  • Liga 2: U Craiova 1948 - Rapid, luni, 21:00, Digi Sport 1

Ce scrie presa internaţională despre Superligă

Undele de şoc ale Superligii reverberează pe continent, luni dimineaţă, în timp ce Europa se trezeşte îngrozită de proiectul a 12 dintre cele mai mari şi mai cunoscute cluburi din fotbal, informează news.ro.

La Gazzetta dello Sport a titrat pe prima pagină "Superliga? Super NU", iar Tuttosport a scris "Sunteţi nebuni! Superliga ucide fotbalul".

"UEFA şi Superliga, la război", a notat Corriere dello Sport.

"Războiul bogaţilor", a titrat publicaţia franceză L'Equipe, în timp ce, în Germania, cotidianul Bild se concentrează pe tehnicienii germani care antrenează două dintre fondatoarele Superligii din Premier League, Jurgen Klopp la Liverpool şi Thomas Tuchel la Chelsea.

"Douăsprezece cluburi europene de top vor să înfiinţeze o superligă", a scris Bild, alături de fotografiile celor doi manageri.

Publicaţia A Bola consideră că Superliga este "mega procesul care promite să cutremure fotbalul profesionist în Portugalia”, după ce marile cluburi locale FC Porto, Benfica Lisabona şi Sporting Lisabona nu au fost invitate la masa bogaţilor.

În schimb, publicaţiile spaniole, inclusiv cele din Barcelona, nu tratatea decât succint subiectul.

"Fotbalul explodează: se naşte Superliga, iar UEFA ameninţă cu sancţiuni severe”, a notat Marca, dar accentul principal îl pune pe victoria echipei Atletico Madrid cu 5-0 în meciul Eibar, importantă în cursa pentru titlul din LaLiga.

"Naşterea Super League: începe războiul", a scris AS.

Mundo Deportivo, ziar catalan, descrie planurile drept "războiul Superligii”, dar cea mai mare parte a primei pagini este dedicată succesului Barcelonei în finala Cupei Spaniei, după ce a învins pe Athletic Bilbao.

Proiectul Superligii a fost anunţat oficial

Proiectul Superligii europene a fost anunţat oficial, printr-un comunicat al cluburilor fondatoare.

"Douăsprezece dintre cele mai importante cluburi europene anunţă că au ajuns la un acord pentru crearea unei noi competiţii, Super Liga, guvernată de grupările sale sale fondatoare. Cluburile fondatoare speră să se angajeze în discuţii cu UEFA şi FIFA pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru noua ligă şi pentru fotbal în ansamblu”, se arată în comunicat.

  • Cele 12 cluburi fondatoare sunt AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Bafrcelona, Inter Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham.

Preşedintele acestui grup este Florentino Perez, conducătorul de la Real Madrid.

Înainte ca iniţiativa celor 12 să fie făcută publică oficial, UEFA a reacţionat dur şi a precizat că jucătorii care ar urma să participe la o astfel de superligă ar putea fi suspendaţi din competiţiile internaţionale organizate sub egida forului european şi a FIFA.

Etichete: fifa , uefa , superliga , presa internationala
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă