Superliga, șansa cluburilor mari să evite un dezastru? „Ar putea să fie doar un șantaj sau să meargă până la capăt!” | EXCLUSIV ProSport Live

4 săptămâni in urmă 22

Marius Avram nu e surprins de discuțiile privind o Superligă pe plan european! Noul colaborator al emisiunii ProSport Live crede că UEFA n-a crezut cu adevărat în acest plan și a fost „un pic imobilă”.

Fostul mare arbitru susține că ar putea fi vorba chiar și de un șantaj și este convins că Superliga poate ajuta cluburile mari precum Real Madrid sau Barcelona să se mențină pe linia de plutire, având în vedere criza economică pe care o avem în pandemie de COVID-19.

AC Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Internazionale Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham au anunțat apariția unei Superligi europene, iar Europa fotbalistică este în pragul unui adevărat război. UEFA a amenințat inițial cu măsuri drastice, inclusiv cu excluderea cluburilor din competițiile europene, dar și a jucătorilor din naționalele pe care le reprezintă.

Marius Avram: „Superliga ar putea fi doar un șantaj! Putem să-l considerăm un puci”

„Am senzația că trăiesc un film suprarealist. A venit totul așa brusc. Există discuții de câțiva ani, dar acum este un demers concret. Faptul că este ceva real reiese și din reacția avută de UEFA, una foarte agresivă și dură. Sunt cele mai mari cluburi din Europa, minus cele din Germania și Franța. Putem să-l considerăm un puci. Poate pandemia a grăbit lucrurile. UEFA a fost un pic imobilă și a crezut că lucrurile merg de la sine.

Ar putea să fie doar un șantaj sau să meargă până la capăt. Am văzut că s-a alăturat un sponsor foarte mare, înțeleg rațiunile economice. Fotbalul nu mai este de mult romantic, s-a transformat într-un produs. Poate că aceste cluburi s-au temut de un colaps, iar Superliga este calea de a supraviețui la nivel înalt”, a spus Marius Avram, la ProSport Live.

The post Superliga, șansa cluburilor mari să evite un dezastru? „Ar putea să fie doar un șantaj sau să meargă până la capăt!” | EXCLUSIV ProSport Live appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă