"Super Ridicol!" Reacţii dure în presa internaţională, după ce proiectul Super Ligii a eşuat în doar două zile

3 săptămâni in urmă 12

  • Liga 1: FC Botoșani - Universitatea Craiova, miercuri, 19:00, Digi Sport 1

  • Liga 1: Sepsi Sfântu Gheorghe - CFR Cluj, miercuri, 21:30, Digi Sport 1

Ce scrie presa internaţională, după ce Super Liga a fost suspendată

Organizatorii au anunţat că vor lucra la "remodelarea proiectului", iar presa din Europa a reacţionat dur, după toată agitaţia creată în fotbal în ultimele 48 de ore.

Marca titrat "Super Ridicol", după ce proiectul Super Ligii a eşuat, la doar 48 de ore de la naştere, în urma retragerii în bloc a celor 6 cluburi engleze participante la noul proiect şi a celor de la Inter Milano, informează news.ro.

"Guvernele, organizaţiile, cluburile, antrenorii, jucătorii, suporterii, presa... Speriaţi de proiect, se lametează împotriva Super Ligii", a notat Marca.

"Guvernele europene se ridică împotriva clubului bogate”, a scris El Mundo.

"Superliga se ciocneşte cu federaţiile şi guvernele”, a subliniat El Pais.

"Superevadarea. Evadarea din Super League: britanicii pleacă, proiectul se destramă", a titrat Tuttosport.

Strigătul suporterilor - sute de fani ai clubului englez şi-au arătat dezarobarea faţă de Superliga în faţa stadionului echipei Chelsea, Stamford Bridge din Londra - a fost câştigător. "Victorie pentru fani, cele şase cluburi engleze s-au retras din Superliga Europeană, lăsând turneul în zdrenţe", notează cotidianul britanic Daily Mirror, în ediţia sa electronică.

Plecări "marcă britanică" (n.r. - cum ar fi Brexit), a ironizat cotidianul francez L'Equipe, la sfârşitul unei zile nebuneşti în care cele şase cluburi engleze fondatoare ale acestei competiţii private, rivale Ligii Campionilor, au părăsit-o, făcându-o să se "prăbuşească" ca un "castel de cărţi".

"Răzvrătiţii au apreciat greşit amploarea furtunii pe care au declanşat-o”, analizează ziarul, care notează că "rezistenţa cea mai puternică a venit din Anglia”. În situaţia în care, "cu manierele expansioniste din Premier League, Anglia, leagănul jocului, a făcut posibil proiectul Super League", tot ea este cea care "l-a împodobit cu ataşamentul său faţă de ideea că un club este în primul rând o comunitate născută din clasa muncitoare de la sfârşitul secolului al XIX-lea" şi "a fost cel mai bun participant la dărâmarea proiectului de <trădători?, al celor <doisprezece ticăloşi>" sau <complotişti>, continuă ziarul, cu referire la titlurile din presa engleză.

Dar "semnificaţia acestor două zile nebune şi înfiorătoare ar consta probabil acum în a nu se opri aici, ci de a profita de schimbarea raportului de forţe şi a face alte cereri care pot readuce jocul şi suporterii în centrul organizării fotbalui", subliniază L'Equipe, care pune pe prima pagină fotografia amatorilor de la mica echipă din Rumilly Vallieres, calificată în semifinalele Cupei Franţei: "Acesta este fotbalul!".

După Manchester City, şi Liverpool, Manchester United, Arsenal, Tottenham şi Chelsea s-au retras din proiectul Super Ligii europene, care cuprindea 12 mari grupări de pe continent. La fel a procedat şi Inter Milano.

Cele 12 cluburi fondatoare erau: AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Inter Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham.

Etichete: uefa , super liga , presa internationala
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă