„Sunt stupefiată!” Dayana Yastremska, una dintre stelele noii generații din tenis, a reacționat virulent după suspendarea pentru dopaj

1 lună in urmă 32

Dayana Yastremska (29 WTA) a fost suspendată provizoriu de Federația Internațională de Tenis (ITF), după ce a picat un test anti-doping, iar ucraineanca s-a declarat stupefiată.

Dayana Yastremska, în vârstă de 20 de ani, a avut o reacție oficială după ce a fost suspendată provizoriu pentru dopaj! Ucraineanca susține că a ingerat accidental substanța încadrată în articolul 2.1 din Programul Anti-Doping din tenis.

Yastremska a fost suspendată provizoriu din circuitul feminin de tenis de către ITF după ce a fost depistată pozitiv cu mesterolon. Rezultatul a venit joi, pe 7 ianuarie, în urma unui test de urină efectuat pe 24 noiembrie 2020, în afara competițiilor.

Dayanei Yastremska se apără după ce a fost prinsă dopată: A fost vorba de o ingerare accidentală”

Dayana Yastresmka s-a apărat printr-un un mesaj postat pe Twitter! Ucraineanca vrea să demonstreze că nu s-a dopat în mod intenționat: În urmă cu câteva zile am primit o notificare de la ITF că am fost depistată pozitiv cu mesterelon. Afirm cu tărie că nu am luat vreodată substanțe interzise! Sunt stupefiată, ținând cont că, cu două săptămâni înaintea acestui test, pe 9 noiembrie 2020, testul efectuat la turneul de la Linz a fost negativ. După acel turneu, am încetat să mă mai antrenez până la startul noului sezon.

O concentrație foart mică de mesterolon a fost depistată în proba de urină. Astfel, conform părerilor avizate pe care le-am cerut, a fost vorba despre o ingerare accidentală a substanței. De asemenea, am aflat că mesterelonul este contraindicat la femei, având unele reacții adverse. Deocamdată nu pot face mai multe precizări, dar sunt foarte determinată să fac tot ce este posibil pentru ca numele meu să nu fie pătat”, a transmis deținătoarea a trei titluri WTA.

Dayana Yastremska va ataca cel mai probabil decizia ITF

Cel mai probabil, Dayana Yastremska va face apel după ce a fost suspendată provizoriu! Ucraineanca este una dintre cele mai importante jucătoare ale noii generații, câștigând trei turnee WTA până la vârsta de 20 de ani!

Yastremska a înfruntat-o pe Simona Halep în urmă cu aproximativ 4 luni, la turneul WTA de la Roma – câștigat de constănțeancă. Simona s-a impus în meciul din optimi cu scorul de 7-5, 6-4.

The post „Sunt stupefiată!” Dayana Yastremska, una dintre stelele noii generații din tenis, a reacționat virulent după suspendarea pentru dopaj appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă