Suma astronomică cu care Microsoft plătește cash achiziția firmei care a lansat sistemul de asistență Siri al Apple

1 lună in urmă 17

Foto arhivăFoto arhivă

Microsoft va cumpăra firma de inteligenţă artificială Nuance Communications, pentru circa 16 miliarde de dolari în numerar, în cadrul dezvoltării strategiei sale cloud pentru sănătate. Firma este cunoscută pentru aisstentul vocal Siri dezvoltat pentru Apple. 

MARŢI, 13 APRILIE 2021, 10:06

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Iulian Budușan

Acordul are loc în timp ce ambele companii, care în 2019 au format un parteneriat pentru a automatiza activităţi administrative precum documentarea, profită de pe urma dezvoltării puternice a serviciilor de telemedicină, consultaţiile medicale transferându-se online în timpul pandemiei de Covid-19.

Oferta Microsoft, de 56 de dolari pe acţiune, este cu 22,86% mai mare faţă de cotaţia consemnată de titlurile Nuance la închiderea tranzacţiilor de vineri.

Nuance, cunoscută pentru lansarea sistemului de asistenţă Siri al Apple,  şi-a dublat soluţiile inteligente pentru sectorul sănătăţii, inclusiv recunoaşterea vorbirii clinice, transcrierile medicale şi soluţiile de imagistică medicală.

Cu operaţiuni în 28 de ţări, Nuance, cu sediul în Burlington, Massachusetts, a raportat venituri de 1,5 miliarde de dolari pentru anul fiscal 2020.

Microsoft a mai cumpărat recent compania de jocuri ZeniMax Media, pentru 7,5 miliarde de dolari şi au mai existat informaţii legate de intenţia de achiziţie a platformei de mesagerie Discord, care prmite realizarea de evenimente audio în direct.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă