Suedia va sprijini cu peste 600 de milioane de dolari gospodăriile afectate de preţurile mari la electricitate

1 săptămână in urmă 15

Guvernul suedez va sprijini gospodăriile care au fost cel mai grav lovite de creşterea preţurilor la energia electrică, a anunţat miercuri ministrul Finanţelor, Mikael Damberg, care a precizat că Executivul a pus deoparte şase miliarde de coroane (664,45 milioane de dolari) pentru aceste măsuri, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Guvernul suedez a anunţat că va acoperi facturile la electricitate pe trei luni, începând cu luna decembrie 2021, cu o sumă de maximum 2.000 de coroane pe lună pentru fiecare gospodărie. Potrivit Executivului de la Stockholm, banii vor ajunge la aproximativ 1,8 milioane de gospodării.

„Acestea sunt măsuri excepţionale pentru o situaţie excepţională”, a spus ministrul Finanţelor, Mikael Damberg, într-o conferinţă de presă.

În ultimele luni, preţurile la energie electrică au crescut semnificativ în Suedia, în special în zona din sudul ţării, dar cu toate acestea majorările de preţuri din Suedia au fost mai modeste decât în mult alte părţi ale Europei.

Energia electrică utilizată de Suedia provine în principal de la hidrocentrale, reactoare nucleare şi turbine eoliene iar ţara scandinavă nu se bazează pe importurile de gaze naturale. Cu toate acestea, preţurile de referinţă la electricitate sunt fixate pe pieţele internaţionale, ceea ce înseamnă că şi consumatorii din Suedia au fost afectaţi de creşterile de preţuri.

Sursa foto: Pixabay

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă