Suedia: Sala Albastră, transformată în centru de vaccinare

1 lună in urmă 1

Sala Albastră a Primăriei din Stockholm este, în mod normal, gazda banchetelor în cinstea laureaților Nobel, însă pandemia i-a schimbat destinația: a fost transformată în centru de vaccinare anti-COVID.

Cercetători de top, politicieni și familii regale se adunau aici anual pentru Banchetul Nobel, însă regulile s-au schimbat. Anul trecut, banchetul a fost anulat din cauza pandemiei, iar acum, încăperea de 1.500 de metri pătrați este cum nu se poate mai bună pentru imunizarea populației.

În prezent, Suedia trece printr-o fază de acutizare a pandemiei, înregistrând peste 11 mii de decese provocate de coronavirus.

„Avem acest spațiu minunat nefolosit momentan, dar care aparține, totodată, și populației. Putem folosi Sala Albastră fiindcă toată lumea știe unde este, o putem folosi pentru a face ceva bun, transmitem cu această ocazie mesajul că este foarte important să ne vaccinăm”, a explicat Anna Jerlmyr, oficial Primăria Stockholm.

„Este un avantaj important să avem o sală uriașă, cei care se vaccinează trebuie să mai aștepte 15 minute după momentul vaccinării, iar aici există spațiu suficient pentru acest lucru”, spune Charlotta Zacharias - medic.

„De-abia aștept (să mă vaccinez, n.red.), dar îmi voi aștepta rândul, la fel ca toată lumea. De-abia aștept să-mi pot vizita părinții, nu i-am văzut de mult timp și vreau să-i îmbrățișez”, a mărturisit Anna Jerlmyr, oficialul din Primăria Stockholm.

Ebba Hallare, asistentă medicală, este încântată: „Am venit să mă vaccinez, iar asta e minunat, de-abia aștept să fac asta!”

În Suedia, prioritatea la vaccinare nu au avut-o cadrele medicale, ci persoanele în vârstă și persoanele din centrele sociale.

Editor : Luana Pavaluca

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă