Suedia le va cere străinilor, începând de sâmbătă, să prezinte un test negativ la intrarea în ţară

2 luni in urmă 1

Decizia a fost luată la recomandarea de săptămâna trecută a Agenţiei de sănătate publică, cu scopul de a preveni răspândirea noilor variante ale coronavirusului.

'Începând de sâmbătă, 6 februarie, cetăţenii străini care doresc să intre în Suedia vor trebui să arate un test negativ la COVID-19. Fără aşa ceva nu vor putea intra în ţară', a spus premierul Stefan Lofven într-o conferinţă de presă.

Excepţii se vor face pentru lucrătorii transfrontalieri şi pentru străinii rezidenţi în Suedia, pentru care se vor aplica alte reguli, a indicat guvernul.

Suedia avea deja în vigoare restricţii de călătorie pentru persoanele venind din Marea Britanie, Danemarca şi Norvegia, ca şi pentru toţi călătorii din afara Uniunii Europene.

Suedia, care a evitat lockdown-ul pe tot parcursul pandemiei, înregistrează o scădere a numărului de infectări în ultimele săptămâni, concomitent cu o transmitere crescută a variantei britanice a coronavirusului.

Miercuri, Agenţia de sănătate publică a raportat încă 4.310 infectări cu coronavirus şi 124 de decese. În total, bilanţul infectărilor a ajuns la 580.916, iar cel al deceselor la 11.939

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă