Suceveanul depistat cu tulpina britanică a SARS-CoV-2 a avut patru contacți direcți

1 lună in urmă 14

MARŢI, 26 IANUARIE 2021, 14:43

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Emanuel Focsan

Bărbatul a revenit din Marea Britanie în data de 5 ianuarie, singur, cu autoturismul proprietate personală, fără să se fi testat la plecarea de pe teritoriul britanic, potrivit monitorulsv.ro.

În România a intrat în carantină la domiciliu, așa cum preveded legea, iar după câteva zile a avut simptome de Covid-19 și a fost confirmat pozitiv.

Din 9 ianuarie, ceilalți patru membri ai familiei au intrat în carantină, sub supraveghere medicală, iar pe durata celor 14 zile n-au manifestat semne sau simptome de boală. 

Bărbatul infectat cu tulpina britanică a SARS-CoV-2 a fost internat, iar când s-a aflat că a venit din Marea Britanie, probele sale au fost trimise atât la Institutul Cantacuzino, cât și la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava. Ambele instituții au confirmat, independent, noua tulpină a virusului.

Pe 22 ianuarie, bărbatul în vârstă de 38 de ani a fost externat la cerere, însă două zile mai târziu a revenit la spital acuzând dureri abdominale și a fost reinternat. În prezent, el se află sub tratament, inclusiv aport de oxigen.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă