Suceava și Botoșani rămân în scenariul verde, iar alte 13 județe sunt în galben

1 săptămână in urmă 14

Judeţele Suceava şi Botoşani sunt în continuare în scenariul verde, unde rata de infectare este sub 2 cazuri la mia de locuitori. Între timp, numărul judeţelor colorate în galben a ajuns la 13, după ce Galațiul a raportat sub 3 cazuri la mia de locuitori, potrivit datelor transmise miercuri, 17 noiembrie, de Grupul de Comunicare Strategică.

Autorităţile au anunţat 3.535 de cazuri noi de COVID, potrivit bilanţului COVID de miercuri, 17 noiembrie. Cele mai multe cazuri de COVID sunt în Bucureşti – 427.

După Bucureşti, cele mai multe cazuri de COVID din ultimele 24 de ore au fost înregistrate în județele Ilfov (266), Cluj (245) și Brașov (198). La polul opus, cele mai puţine cazuri de COVID sunt în Mehedinți (20) şi Satu Mare (21).

În ceea ce privește incidența cazurilor, judeţul Suceava a fost primul care a intrat în scenariul verde, urmat de Botoșani Botoşani. Aici se înregistrează o incidenţă a cazurilor de 1,58, respectiv 1,83 la mie.

Suceava și Botoșani rămân în scenariul verde, iar alte 13 județe sunt în galbenRata infectare județele României, 17 noiembrie 2021

De asemenea, numărul judeţelor colorate în galben, cu o rată de infectare de sub 3 cazuri la mia de locuitori, a ajuns la 13, după ce astăzi județul Galați înregistrează o incidență a cazurilor de 2,91 la mie.

Cea mai mare rată de infectare este în județul Arad, 6,62 la mie, în creștere uşoară faţă de ziua precedentă. Pe locul următor este judeţul Bihor cu 6,52 de cazuri la mie, iar judeţul Ilfov raportează o rată a infectării de 5,77 la mie.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă