Substanțe periculoase, detectate în blocul din Timișoara unde s-a efectuat dezinsecția. Cele 70 de persoane evacuate au fost cazate în alte locații

1 lună in urmă 2

Echipajul CBRN al ISU Timiş a detectat substanţe periculoase în spaţiul comercial de la parterul blocului din Timişoara în care s-a efectuat o dezinsecţie, marţi seara, în urma căreia 70 de persoane au fost evacuate, transmite Agerpres.

„În urma măsurătorilor efectuate de către echipajul CBRN, s-au detectat substanţe periculoase în spaţiul comercial unde s-a efectuat dezinsecţia. La verificarea documentelor întocmite în urma dezinsecţiei, s-a constatat că a fost folosit un insecticid CY10. În continuare, se lucrează pentru ventilarea spaţiilor, urmând a se efectua alte măsurători. Persoanele evacuate din scara afectată vor fi relocate cu trei microbuze în unităţi de cazare identificate cu sprijinul operatorului economic, Primăria Municipiului Timişoara şi ISU Timiş”, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea.

Pe de altă parte, primarul Dominic Fritz a anunţat, de la Bucureşti, că autorităţile locale sunt pregătite să acorde ajutor pentru cazarea familiilor evacuate.

„În urma incidentului semnalat în blocul de pe Calea Şagului, am vorbit în această seară cu ministrul de Interne, Lucian Bode, secretarul de stat Raed Arafat şi reprezentanţii Prefecturii Timiş şi suntem pregătiţi să dăm oricând o mână de ajutor pentru cazarea familiilor evacuate. Nu ne dorim o repetare a tragicului eveniment din noiembrie 2019, de pe strada Mioriţei. Eu mă întorc mâine dimineaţa de la Bucureşti, viceprimarul Ruben Laţcău şi coordonatorul pentru situaţii de urgenţă al Primăriei Timişoara sunt la faţa locului şi ne coordonăm cu Prefectura pentru ca familiile evacuate să aibă un loc în care să poată dormi în această noapte”, a anunţat marți seară primarul Dominic Fritz.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă