Submarinul dat disparut in largul Insulei Bali s-a "scufundat". Marina indoneziana crede ca echipajul si-a epuizat rezerva de oxigen

1 săptămână in urmă 23

Submarinul dat disparut in largul Bali, cu 53 de membri ai echipajului la bord, s-a "scufundat", a anuntat un purtator de cuvant al Marinei indoneziene, iar autoritatile cred ca echipajul si-a epuizat rezerva de oxigen, relateaza AFP.

"In baza unor elemente care credem provin de la KRI Nanggala, am schimbat statutul submarinului de la > la > ", a anuntat intr-o conferinta de presa Yudo Margono.

Fragmente din submarin, care nu a mai raspuns de miercuri, au fost gasite, dintre care unlel provin din interiorul submersibilului, care sugereaza ca a suferit pagube iremediabile.

Sute de militari si aproximativ 20 de nave sunt mobilizati, de miercuri, in vederea localizarii KRI Nanggala 402, un submersibil vechi de 40 de ani.

Marina a estimat ca membrii echipajului dispuneau de rezerve de oxigen de maximum 72 de ore, in cazul unei pene electrice, iar acest termen a expirat sambata dimineata, ceea ce face imposibila o eventuala supravietuire.

Un strat de hidrocarburi reperat in zona in care submersibilul s-a scufundat sugereaza o posibila spargere a rezervorului sau chiar o dislocare a submarinului, potrivit unor experti.

Autoritatile militare au anuntat initial ca submarinul s-ar fi scufundat la 700 de metri adancime, un nivel mult mai mare decat cel pentru care a fost conceput.

Submarinul de fabricatie germana a cerut autorizatia sa se scufunde, in cadrul unor exercitii militare implicand lansarea unor torpile, inainte de a "disparea".

Statele Unite au trimis trupe aeropurtate, iar doua nave din cadrul Marinei australiene au sosit in zona.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă