Subiecte Evaluare Naţională 2021 clasa a VI-a. Elevii au susţinut proba de Limbă şi comunicare a Evaluării Naţionale

1 lună in urmă 141

Subiecte Evaluare Naţională 2021 clasa a VI-a. După proba la Limbă şi comunicare, va urma proba la Matematică şi Ştiinţele naturii, care va avea loc pe 13 mai. Cele două teste vizează evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în clasele a V-a şi a VI-a de cei peste 181.000 de elevi înscrişi în clasa a VI-a la începutul anului şcolar, potrivit datelor furnizate de Ministerul Educaţiei.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a precizat că în fiecare judeţ, dar şi în municipiul Bucureşti, comisiile de examen au stabilit un interval orar unic pentru desfăşurarea testelor, pentru toate unităţile de învăţământ. Astfel, în majoritatea judeţelor, examenele vor fi susţinute începând cu orele 10.00 sau 11.00. Pentru susţinerea examenelor elevii vor trebui să fie prezenţi în unităţile de învăţământ, indiferent de scenariile în care se află localităţile din care fac parte şcolile.

Citeste si Toţi elevii din Bucureşti ar putea reveni fizic la şcoală de săptămâna viitoare. Ministrul Educaţiei a explicat care sunt condiţiile

Toate probele se susţin cu prezenţă fizică, indiferent de scenariile în care se află unităţile de învăţământ. Sălile în care se susţin aceste evaluări sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea sunt adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe elevi”, a precizat Ministerul Educaţiei, potrivit News.ro.

Subiecte Evaluare Naţională 2021 clasa a VI-a. Limbă şi comunicare

Testele sunt elaborate de Centrul Naţional Pentru Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE), au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale, iar nivelul lor de dificultate este unul mediu.

60 de minute sunte alocate rezolvării subiectelor. Testele sunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice care activează în respectiva unitate, în termen de cel mult o săptămână zile de la data susţinerii ultimului test.

Citeste si Titularizare 2021. Au început înscrierile. Lista posturilor titularizabile şi documentele necesare înscrierii

Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează, nu se comunică public şi nici nu se înregistrează în catalogul clasei. Scopul acestor testări este îmbunătăţirea performanţelor şcolare prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.

Subiectele la proba de Limbă şi comunicare vor fi disponibile în curând AICI

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă