SUA va adopta sancțiuni împotriva militarilor care au dat lovitura de stat din Myanmar. Joe Biden cere eliberarea imediată a „doamnei de la Rangoon”

2 luni in urmă 1

Preşedintele american Joe Biden a anunţat miercuri că SUA vor adopta sancţiuni împotriva militarilor care au dat jos guvernului civil al lui Aung San Suu Kyi în Myanmar şi a cerut încă o dată eliberarea imediată a „doamnei de la Rangoon”, informează AFP şi dpa.

„Am aprobat un decret care ne permite să sancţionăm imediat responsabilii militari care au organizat lovitura de stat, interesele lor financiare, precum şi familiile lor apropiate”, a declarat Biden în timpul unei scurte alocuţiuni.

Fostul lider de facto al Myanmarului, Aung San Suu Kyi, înlăturată de la putere săptămâna trecută în urma unei lovituri de stat, se află în arest la domiciliu în capitala Naypyidaw.

La începutul săptămânii trecute, militarii au pus capăt brusc fragilei tranziţii democratice într-o ţară care a trăit deja sub conducere militară timp de aproape 50 de ani după obţinerea independenţei în 1948.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Twitter/ HtooHHN

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă